Érdekes

Mit szeretnek a külföldiek Magyarországban? Van pár meglepő válasz!

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.27 | 07:18

A magyar ember sokszor olyan, mint a szép nő, akinek nincs önbizalma. Panaszkodik a külsejére, szapulja magát, szorong, de ha megdicsérik, rögtön szárnyalni kezd. Épp ezért Magyarországon élő és nyaraló külföldieket kérdeztünk, mi az, ami miatt örökre a szívükbe zárták hazánkat.

A kitűnő magyar kaják

„Óriási rajongója vagyok a magyar konyhának. Szerencsém van, mert a férjem szakács itt Magyarországon, így aztán az én szívemhez eleve a magyar konyhán keresztül vezetett az út. Mi, szlovénok nem főzünk annyira csípősen, mint a magyarok, ezért ezt szokni kellett az elején, de ma már óriási rajongója vagyok a csípős paprikával készített lecsónak, valamint az extraerős tóalmási kolbásszal megvadított paprikás krumplinak is! Persze, nem csak a csípős kaják jók, hanem az összes finomságnak nagy rajongója vagyok, a kedvenceim talán a szegedi halászlé, a mátrai borzaska és a somlói galuska, de tényleg nem tudnék kizárólag egy vagy két ételt kiemelni. Ja, és a Túró Rudit is szeretem, mindig nagyon hiányzik, ha otthon vagyunk, és nem tudok hozzájutni…”

Mojca, Koper, Szlovénia

A magyarok vendégszeretete

„Tizenhat éves voltam, amikor először Magyarországon jártam. A suliban volt egy magyarországi testvércsoportunk: kezdetben csak leveleztünk, aztán a tanárok megszervezték a találkozókat. Először mi utaztunk a magyar cseretársainkhoz, aztán később ők jöttek hozzánk. Mindannyiunkat óriási szeretettel fogadtak Magyarországon! Én egy olyan családhoz kerültem, ahol az anyuka az első napon megkérdezte, hogy mi mindent szeretek enni, és utána egész héten a kedvenceimet főzte. Anita, a cserepartnerem olyan jószívű lány volt, hogy ha megdicsértem egy-egy holmiját, rögtön nekem akarta adni… a végén már alig mertem bókolni.”

Lydia, Hannover, Németország

Művészies, hippis, bulis és családbarát így egyben. Mi az? 

A gyönyörű magyar nők

„Imádom a hazámat, nem akarok bunkó se lenni… de az van, hogy Magyarországon vannak a legszebb csajok, itt Angliában nincs ennyi gyönyörű nő. Egy évig tanultam ösztöndíjasként Magyarországon, és teljesen el voltam ájulva, hogy itt mennyi lélegzetállítóan vonzó lány van, folyton csak kapkodtam a fejemet. Ti, magyar srácok, nagyon szerencsések vagytok, és nem is tudtok róla. Ha jobban belegondolok, az ország történelmét nézve az lehet ennek az oka, hogy Magyarország, itt, Európa közepén mindig is a népek olvasztótégelye volt, és a színes genetikai állomány ennyi szépséghez vezetett. Akárhogy is, azóta is visszajárok a Sziget-fesztiválra, és minden évben szerelmes leszek…”

Robert, Birmingham, Anglia

A fantasztikus építészet

„El vagyok ragadtatva attól, hogy ha sétálsz egyet Budapest, Debrecen, Szeged, Eger vagy bármelyik város szívében, mindenhol gyönyörű, műemlék jellegű épületeket látsz! Magyarország városaiban és falvaiban megelevenedik a történelem, sok helyen olyan, mintha egy másik században járnál, miközben ugyanúgy vannak emeletes házak, gyorséttermek és autók, mint bárhol máshol. Amikor Budapesten laktam, a Ráday utcában bérelt nekem lakást a cég, é minden nap láttam gótikus, román és barokk stílusú templomot, híres költők, írók és festők lakhelyeit, és loftos kis kávézókat, éttermeket, ahová öröm beülni. Imádom a hangulatot, ami a kis sétálóutcákon elfog, gyönyörű város Budapest és a többi magyar nagyváros is!”

Mike, Denver, Colorado, USA

A romkocsmák hangulata

„Két évig dolgoztam Magyarországon, szerettem itt lenni, minden évben visszajövök egyszer a Sziget fesztiválra. Sok minden van a szép nőktől a jó kajákon át a magyar humorig, amit kiemelnék, de a legeslegjobban talán a romkocsmák hangulata ejtett rabul. Nagyon tetszik ez a koncepció, hogy régi, lestrapált bérházak aljában pubokat alakítottak ki, méghozzá úgy, hogy a legtöbb cucc lomtalanításból maradt fent vagy saját kézzel készült. Semmi flanc, csak a leleményesség, mégis az egésznek van egy sajátos, varázslatos hangulata. Mi, finnek, szeretünk poharazgatni, úgyhogy nem csoda, hogy megtetszett ez az egész. Szeretnék egy napon Finnországban is nyitni egy romkocsmát, ahol magyar borok, kézműves sörök és különleges pálinkák várják a vendégeket, és közben magyar alter zene szól, Quimby meg Kispál. Zseniális lenne!”

Kimi, Kouipio, Finnország


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.