Érdekes

Hogyan szerezz munkát ügynökségnél? Ingyen fánkkal, mi mással

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.05 | 08:17

Futárnak öltözve, ingyen fánkok mellékleteként adta le az önéletrajzát San Francisco legmenőbb reklámügynökségeinél és tech cégeinél a litván Lukas Yla. Több interjúra behívták, az átlagosnál tízszer jobb válaszolási arányt hozott össze.

Nagy célt tűzött ki maga elé a fiatal srác, San Francisco túltelített piacán nem könnyű ugyanis bekerülni a jó helyekre, főleg nem a legmenőbb ügynökségekhez, tech cégekhez.

A megoldás ugyan pénzbe kerül, de kreatív és a legtöbb esetben eljut a célközönséghez. Az utóbbi két tulajdonság pedig ilyen munkakörnél a legfontosabbak közé tartozik. Fánkokat vásárolt, melyeknek dobozaiba elrejtette az önéletrajzát. Összesen 30 tech cégnél és 10 ügynökségnél járt, akadt olyan hely, ahol csak a recepcióig jutott el a csomaggal, de ez nem zavarja.

ingyenfank2

Inkább a tech cégek vezetői csaptak le a Lukas Yla fánkjaira, 8 ilyen helyre hívták vissza interjúra, míg az ügynökségek közül csak kettőhöz. Ettől függetlenül rendkívül hatékony lett a kampánya, a 25 százalékos válaszolási arány tízszer jobb, mint a szakmában az átlag.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Levetkőzött a 66 éves Bíró Ica
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 25.