Érdekes

30 év után szerető otthonba kerül Kavaan, “a világ legmagányosabb” elefántja

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.14 | 06:38

Cher személyesen kíséri az új menhelyre Pakisztán utolsó ázsiai elefántját.

Kaavant szeptemberben vizsgálták meg az állatorvosok, hogy megállapítsák, alkalmas-e az utazásra, ugyanis egy kambodzsai menhely befogadná. Az állatot a világ legmagányosabb elefántjának nevező Négy Mancs közleménye szerint az öttonnás és három méter magas elefánt számára jelenleg kényelmes szállítódobozt készítenek, amelyben biztonságosan utazhat a repülőn. A boxba való belépésre hetekig tartó tréninggel készíti fel az elefántot egy szakértő. Amir Khalil, a Négy Mancs állatorvosa, a pakisztáni állatkert felszámolója, a Kaavant kísérő állatorvoscsoport vezetője, az elefánt “házi állatorvosa” az utóbbi hetekben csaknem minden napot az állattal töltött, beszélt hozzá, és Frank Sinatra-dalokat énekelt neki, hogy hozzászoktassa az emberek társaságához. Khalil szerint mindez hatott, sikerült szoros köteléket kialakítania Kaavannal, amely már hajlandó együttműködni a trénerével.

Kaavan több mint három évtizedet töltött nagyon sanyarú körülmények között, gyakran leláncolva a hírhedt iszlámábádi Marghazar állatkertben. A nyilvánosság 2015-ben szerzett tudomást erről. Kaavan megmentése érdekében nemzetközi kampány indult, a négy évig tartó akció mellé állt a popdíva Cher is.

A hatóságok már júliusban áldásukat adták az elköltöztetésre, most pedig az iszlámábádi legfelsőbb bíróság az ormányos gyámjává a Négy Mancsot jelölte ki, amely a Chert is az alapítói közt tudó Free The Wild természetvédő szervezet Cambodia Wildlife Sanctuary nevű menhelyén helyezi el a sokat szenvedett állatot.

Cher, az énekesnő, aki más aktivistákkal együtt személyesen kíséri el az állatot Kambodzsába, a hírre reagálva közölte: mérhetetlen örömmel tölti el, hogy végre vége szakad Kaavan szenvedéseinek, nagyon büszke és boldog, hogy “a Free Kaavan hashtag valósággá vált.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló