Érdekes

Ő a legmagasabb ember a világon, több mint 2,5 méter

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.18 | 10:18

A 38 éves török férfi, Sultan Kösen a világ legmagasabb embere, a maga 251 centijével mindenhol azonnal vonzza a tekinteteket.

Sultan Guinness-rekorderként komoly médiaérdeklődésre tarthat számot, ugyanakkor nem szereti a túl sok figyelmet, és soha nem mond igent a nagy tévétársaságok interjúfelkéréseire. Igazi kuriózum, hogy az ismert utazó blogger, törökországi útja során otthonában látogatta meg a mosolygós óriást, és szülei még reggelivel is megkínálták.

Sultan Kösen a Guinness Rekordok könyvében nemcsak a legmagasabb férfiként szerepel, hanem övé a világ legnagyobb keze (27.5 cm), és a legnagyobb lábfeje is (36.5 cm).

Sultan 9 évesen eszmélt fel, hogy jóval magasabb társainál, az orvosok azonban nem tudták megállapítani sokáig, miért nő – ahogyan az agyában lévő daganat is. Az extrém magas férfi egy agyalapi mirigy tumor következtében nőtt 251 cm-esre. 2008-ban eltávolították a daganatot a szervezetéből, a testmagasság növekedést azonban csak a 2012-ben tudták megállítani. Ha ez akkor nem történik meg, még ma is növekedne… vagy már belehalt volna a terhelésbe szervezete.

Persze az óriástermetnek előnye is van: Sultan sokat utazhatott, mint rekorder, és sok jó embert ismert meg. Hálás az életéért, és bár mankóra szorul, optimista a jövőt illetően.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló