Érdekes

Mélyszegénységből lett befolyásos ember, és mellesleg iszonyú dögös nő

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.15 | 06:46

Tabata Amaral elképesztően fiatal és csinos, de ami még ennél is érdekesebb: igazi mélyszegénységből érte el mindazt, amit elért.

A brazil kongresszus 25 éves tagja ma meghatározó, ismert személyiség hazájában, tömegek figyelnek rá és tisztelik meg bizalmával. Pedig ez a törékeny fiatal lány egy drogsújtotta apró nyomortelepről érkezett, ahol természetes volt, hogy tizenéves barátai halnak meg az utcán, és hogy saját apját is 39 évesen a drog viszi el.

Tabata szerencséjére tehetséges gyereknek bizonyult, egészen fiatalon egy országos matekversenyt nyert meg, így olyan oktatási lehetőségeket kapott, amit a közösségében senki, a Harvardon végzett 2016-ban. Amint nagykorú lett, szerepet vállalt a politikában, hogy a nyomorgókat segítse, és 24 évesen már kongresszusi tag volt. A legtöbb politikus ennyi idősen még a képviselőségig se jut el.

“Napi szinten érzem, hogy nem tudnak mit kezdeni egy fiatal nővel ezekben a körökben. Sokan hiszik, hogy valakinek a lánya, esetleg felesége vagyok, elképzelhetetlen számukra, hogy a magam jogán vagyok ott, ahol vagyok”

– fogalmaz a politikus.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló