Érdekes

Mindjárt itt a karácsony, ideje tigrist menteni, hallod?

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.22 | 20:36

Hogy hogyan? A WWF krácsonyi reklámjából kiderül, hogy könnyebben hozzájárulhatunk a tigrisek védelméhez, mint gondolnánk.

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube

Mire elég havi 1800 forint? Túl sok mindenre nem. Bár ha jobban belegondulunk, arra talánigen, hogy havi 1800 forint adományozásával pl. egy tigris védelmezői lehetünk.  Vagy legalábbis erre hívja fel a figyelmet a WWF karácsonyi reklámja, amelyben arra biztatnak mindenkit, hogy adományozzák ezt a havi 5 fontnak megfelelő összeget megmentésére.

Ez a gyönyörű nagymacska ugyanis veszélyeztett faj. A Természetvédelmi Világszövetség a hat élő alfajból kettőt ráadásul a súlyosan veszélyeztetett kategóriába sorol: a szumátrai tigris vadon élő állományát 400-500, míg a dél-kínai tigrisét ma már mindössze 20-30 egyedre becsülik. A többi négy alfajt a veszélyeztetett kategóriába sorolja.

A kihalás szélén

Egy évszázaddal ezelőtt még mintegy 100 000 tigris élt szerte Ázsiában, mára a szabad természetben élő állományukat legfeljebb 4 000 példányra becsülik, korábbi elterjedési területének pedig már csak hét százalékán fordul elő. Kilenc alfajából pedig három már ki is halt: a bali tigris az 1940-es években, a kaszpi tigris az 1970-es években, a jávai tigris pedig az 1980-as években tűnt el végleg a Földről. És hogy mi okozta mindezt? Természetesen az ember. Nem csak bundájukért, de ékszernek való karmaikért, illetve tévesen gyógyhatásúnak vélt csontjaikért és bajuszukért is előszeretettel vadásszák őket.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló