Érdekes

Vizeletivás, lószex, szeretőlesés és gyorstüzelés: titkok a királyi hálószobákból

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.04 | 11:48
  • trendindex: 11

Az, hogy ma Katalin hercegnének nem kell nyilvánosan szülnie, igazi kiváltság, de nem volt ez mindig így az évszázadok során. Sőt, a gyermekáldásig vezető út sem volt mindig éppenséggel egyszerű.

Medici Katalin: nem tudni, a pisi-ivás vagy a szerető trükkjeinek ellopása volt-e a siker kulcsa….

A királyi frigyeknek évszázadokon át két céljuk volt: a két ország közötti béke és a trónörökös biztosítása. Az 1519-ben született Medici Katalin francia királyné 14 évesen ment férjhez I. Ferenc másodszülött fiához, Orleans-i Henrik herceghez, akit később II. Henrik néven Franciaország királyává koronáztak. Nem sokkal később a húszéves Ferenc francia trónörökös mellhártyagyulladásban meghalt, Henrik lett a trón várományosa. Ezzel feleségére is nagy terhet rótt: trónörököst kellett szülnie. Márpedig ez tíz éven át nem sikerült, így joggal félt attól, hogy hazaküldik Firenzébe.

Medici Katalin mindenféle praktikával próbálkozott: hiába a pápa celebrálta frigyét, boszorkányt hívott és fekete mágiát vetett be, férjének ajzószereket kevertetett. Végső megoldásként férje vizeletét is megitta, mert úgy tartották, azzal magához veheti azt a férfi erőt, ami ahhoz kell, hogy egészséges fiúgyermek sarjadjon méhében. A krónika szerint a Katalin hónapokig itta a vizeletet, majd kitalálta, hogy ellesi férje szeretője fortélyait, hogy az jobban teljesítsen az ágyban, és jobban frekventálja őt.

Lyukat fúratott a hálószoba mennyezetébe, az ágy fölé, hogy a felső emeletről nézhesse, amint férje a szeretőjével hál. Udvarhölgyei nem tudták lebeszélni erről a tervéről, és valóban, patakokban folyt a könnye, amint meglátta férjét a szeretőjével közös, hitvesi ágyukban. Bármi volt is a módszer, bevált, vagy a vizeletivás hozta meg végül gyümölcsét, mert a trónörökös végül megszületett. Innentől, a megfelelő szextrükkök – és ki tudja mennyi vizelet – birtokában Katalin már rendkívül termékenynek bizonyult, tizenhárom év alatt tíz gyermeket hozott a világra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Catherine de Medici (@catherine.de.medici) által megosztott bejegyzés

Mária Terézia: imádott a férjével szexelni, szülni pedig nem volt hajlandó nyilvánosan

Évszázadokon át a királynék nyilvánosan szültek: akár ötven-hatvan arisztokrata is jelen volt, hogy tanúsítsák, minden a legnagyobb rendbe zajlott. Tartottak attól, hogy a gyermek esetleg halva születik (ez igen gyakori volt akkoriban), és kicserélik egy parasztfiúcskára, hogy ne maradjon örökös nélkül a ház, ugyanígy egy lánygyermek születése is aggályos volt, hogy nehogy kisfiúnak hazudják.

Érdekesség, hogy Mária Terézia – akit első női uralkodóként a házban olyannyira nem akartak elismerni, hogy koronázását 8 éves örökösödési háború követte – szerelmi házasságot kötött Lotaringiai Ferenc Istvánnal, ami akkoriban igazi ritkaságnak számított. Élvezték a szexet egymással, 16 gyermekük is született, akik közül 10 élte meg a felnőttkort, ami a 1740-es és 80-as évek közötti időszakban kimondottan jó aránynak számított.

Mária Terézia radikális változást hozott: sem az elhált nászéjszakához, sem a szüléseihez nem engedett tanúkat. Sok veszítenivalója nem volt, hiszen az arisztokrácia egy része semmiképp sem ismerte őt el uralkodóként, a másik része viszont ha egy követ bugyolál a pólyába, azt is trónörökösként tiszteli, tehát extrém helyzetében az átlagnál nagyobb volt a mozgástere. Mindenesetre a szerelmi házasság és a felek közötti ritka szexuális vonzalom volt az oka annak, hogy Mária Teréziát – a kielégült nőt – utólag nimfománnak bélyegezték, és olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy felajzott lovakkal fajtalankodik, hogy végtelen szexuális éhségét csillapítsa. Erről valószínűleg szó sem volt, egyszerűen ritkaságnak számított egy nő, aki nem kötelességtudatból, hanem kedvtelésből teszi szét a lábát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Crown Chronicles (@crownchronicles) által megosztott bejegyzés

Marie Antoinette: nyolc évig maradt szűz a házasságában gyorstüzelő férje mellett, két gyereke talán mástól van

A legkisebb lánya, Mária Antónia, vagyis Marie Antoinette már nem volt ilyen szerencsés. Mária Terézia a békét jobbára megfelelő politikai frigyek útján látta biztosítottnak, ezért az akkor 14 éves lányt Bourbon Lajos Ágostnak, a francia trón várományosának adta nőül.

Marie Antoinette és a későbbi XVI. Lajos között nem volt fizikai vonzalom, gyakorlatilag éretlenek is voltak még a szexhez, mikor összeházasodtak. Nyolc évig nem hálták el frigyüket az osztrák és a francia udvar nagy felháborodására és nem kis aggodalmára. A korabeli iratokból az is kiderül, hogy buzgón vizsgálták a pár utódnemzési sikertelenségének okát, míg végül kiderült, hogy Lajos – akkor már – király, de szűz király, bizony gyorstüzelő volt: odabújt a formás Marie Antoinette-hez, és azonnal elsült, mielőtt az aktusra sor kerülhetett volna.

Állítólag az asszonyka bátyja és egy királyi testőr volt az, aki Lajost trenírozta, hogy bátran gyakoroljon egymaga, hogy a merevedés hosszát kitolja, az ejakulációt késleltesse, így végre nyolc év után sikerült magáévé tennie hites feleségét, aki néhány hónappal később teherbe is esett, pechjére azonban – a népes, 100 fős arisztokrata tanúsereg színe láttára – kislányt szült. A párnak még három további gyermeke született, bár azt beszélik, kettő közülük egy svéd gróf, Fersen gyermeke volt, akivel a királyné szenvedélyes levelezést folytatott. A nagyobbik fiú tuberkolózisban korán elhunyt, a kisebbik pedig – húgával együtt – a francia forradalom áldozata lett, a szülei kivégzése után egy börtönben pusztult bele az éhezésbe és az ellátatlanságba, mindössze 9 évesen – ez  azonban már egy másik, szomorú történet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marie-Antoinette (@marieantoinetteofficiel) által megosztott bejegyzés


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló