Érdekes

Egy 15 éves tudós-feltaláló lett az év gyermeke idén

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.06 | 16:30

Mintegy százéves történetében először megválasztotta az Év Gyermekét az amerikai Time magazin.

A 15 éves coloradói Gitanjali Raót, egy tudóst és feltalálót választották ki több mint ötezer jelölt közül. A fiatal lány olyan problémákra keres választ technológiai újításokkal mint a vízszennyezés, vagy az ópiátfüggőség.

A televíziós műsorban Angelina Jolie színésznő, rendező készített interjút Raóval, aki beszélt más diákok mentorálásáról és arról a céljáról, hogy “létrehozza fiatal újítók globális közösségét a világ problémáinak a megoldására”.

“A diákok, akikkel együtt dolgozom, nem tudják, hol kezdjék. Úgy vélem, hogy ha megadjuk nekik azt a szikrát, amelyre azután építkezni tudnak, akkor az mindent megváltoztat. Ez azt jelenti, hogy eggyel több ember akar a világon előállni olyan gondolatokkal, amelyek megoldhatják a problémákat” – magyarázta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gitanjali Rao (@gitanjalia.rao) által megosztott bejegyzés

Elmondta, hogy a közelmúltban érte el azt a célját, hogy 30 ezer diákot mentoráljon.

Az amerikai magazin 1927 óta választja meg a Év Emberét, aki egy befolyásos férfi, nő, csoport vagy elgondolás lehet, akit vagy amelyet címlapján mutat be. Nem az idei év az első, amikor kiskorút választott, tavaly az Év Embere Greta Thunberg svéd klímaaktivista volt.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.