Érdekes

Okosabb leszel, ha reggelire fagyit eszel, legalábbis egy kutatás szerint

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.22 | 06:45

Nem sokkal korábban már azt is megtudtuk, hogy akkor sem kell bűntudatot éreznünk, ha éppen csokoládétortával indítanánk a napot, most azonban még egy finomsággal bővült a reggelire is elfogadható finomságok listája. Örömmel látjuk, hogy a japán tudósok még fontosabb problémákat oldanak meg, mint a britek.

Fotó: Pixabay / Unsplash
Fotó: Pixabay / Unsplash

Valószínűleg sosem gondoltad volna, hogy ha a reggelt egy tölcsér fagyival indítod, az bármilyen formában jó hatással lehet az egészségedre, igaz?

Japán kutatók azonban bebizonyították, hogy ha egy kis hideg desszertet kanalazol be reggelire, az jót tesz az agynak.

A japán Kyorin University professzora, Yoshihiko Koga publikálta a meglepő eredményeket, melyek szerint azok, akiknek reggel első dolguk az volt, hogy jégkrémet egyenek, sokkal gyorsabban dolgozták fel az új információkat, reagáltak váratlan eseményekre, mint azok, akik csak egy kávét ittak meg.

A kutatók szerint, ha ébredés után néhány falat fagylalttal indítunk, az egy durva mentális löketet ad az agynak, tehát valójában sokkal jobban felébreszt és energizál, mint egy jó erős kávé. Bár hozzátették azt is, hogy egy pohár jéghideg víz hasonló eredményeket produkál, de ha már lehet választani, mi inkább az édesség mellett tennénk le a voksunkat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló