Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Erotika

Mellbimbó-orgazmus, termékenység és férfiagy: nem véletlenül buknak a pasik a nagy lökhárítókra

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.10 | 16:28

A női mell esztétikus, erotikus, és persze az élet kapuja. De mit mond róla a tudomány?

Az ősember még a teltebb idomok megpillantása után esett szerelembe. Más kérdés, hogy a randit nagyon hamar lezárta bunkójának jól irányzott suhintásával és egyből a lényegre tért, de ettől még azt mondják a tudósok, hogy valószínűleg egy kisebb kosár számmal rendelkező ősasszony mentesült a szexuális közeledés ezen formája alól.

A nagyobb mellek viszont termékenységet sugallnak: a férfiak állítólag manapság a homokóra típusú, nagy mellekkel megáldott nőkhöz vonzódnak leginkább, ugyanis ez a forma sugározza magából legjobban a termékenység energiáit. De vajon van ennek alapja? Jól tudjuk, hogy kis és nagy mellből egyaránt kényelmesen tudja táplálni gyermekét minden anya, a nagy melleknél nagyobb arányban van jelen az ösztradiol hormon ovuláció idején, ami bizonyítottan növeli a termékenységet.

Igen, az anya-csecsemő kötődés természetesen a szoptatás ideje alatt a legerősebb. Érdekes, de bizonyítást nyert, hogy a férfiak agyában felnőtt párkapcsolatukban ugyanaz a rész aktiválódik újra, amit csecsemőként, a szoptatás alatt használtak anyjuk melleire bukva. Ha ez valóban így van, akkor miért lepődünk meg, hogy a férfiak szeretik a melleket, amire érthetően nagy hangsúlyt fektetnek?

Oké, az embernél persze élvezet is fontos tényező, hiszen különbözünk az állatoktól, ne feledjük. Tudósok szerint míg az emlősök 97 százaléka hátulról hágja meg partnerét, addig az embernél a szemtől szemben-pozíciók is igen népszerűek (a hátulról közeledés mellett). Ennek oka egyszerű: termékenység-kultusz ide vagy oda, mi azért nem csak a szaporodás céljából szexelünk, hanem azért is, mert élvezzük: ha pedig egymással szemben helyezkedik el a két partner, akkor a nő melle könnyedén ingerelhetővé válik… ez pedig hatalmas élvezet forrása lehet.

A vicc az, hogy a férfiak maguk is élvezik, amikor egy nő mellét ingerlik, és az ok egyszerű: ezzel vonzóbbá válnak a nők számára, élvezetesebb lesz számukra a szex, aminek természetesen evolúció haszna is van. Az a nő ugyanis, aki élvezi a szexet, nem csak szívesebben bújik össze a másikkal, de – nahát, hopp – termékenyebb is. És itt rögtön vissza is kanyarodtunk az ősemberhez…

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló