Üzlet

Hoppá! Hamarosan vége az Amazon egyeduralmának, más is dolgozik pénztárosmentes bolton

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.30 | 13:41

A Walmart tulajdonában lévő Sam's Club egy kiskereskedelmi üzlet, és hamarosan megnyílik a pénztáros nélküli üzletük. Azért annyira nem lesz menő, mint az Amazoné.

Kép: 123rf

Sam’s Club Now néven nyitják meg az üzletet, amelyről a következőt mondta a az ügyvezető igazgató:

Nagyon közel vagyunk a nyitáshoz, ez lesz a Sam’s Club fejlődésének fő vonala.

Az elképzelés nagyon hasonlít az Amazon Góra, viszont annyira azért nem automatizált. Az Amazon üzleteiben egyszerűen csak tele kell pakolni a kosarat, majd hazamenni az áruval, a hatalmas kamerarendszer mindent elintéz.

A Sam’s Club Now ennek a fejletlenebb kiadása, ott egy telefonos applikációnak kell megmutatni mindent, ami bekerül a kosárba, a végén pedig egy dolgozó ellenőrzi, hogy mindent lecsipogott-e a vásárló. Szóval ennek inkább önkiszolgáló hangulata van, és nem olyan érzése lehet ott az embernek, hogy “na igen, ez a jövő”.

Mindenesetre egy jó kezdeményről van szó. Ha valahogy sikerülne kivenniük a körből az embert, aki ellenőrzi a kosár tartalmát, máris sokkal jobb lenne. Mondjuk egy nagyon precíz mérleg, ami leméri a kosár tömegét? Ehhez csak azt kellene tudniuk, hogy mennyit nyomnak a termékek. Persze ezt könnyű kijátszani, ha több termék is ugyanolyan nehéz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló