Adózás

Normálisak ezek? Egy hackerek által szétlopott cég segít az USA adóhatóságának biztonsági kérdésekben

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.06 | 20:23

Rókára bízta a tyúkól őrzését az amerikai adóhatóság. Azt a céget kérte fel, amelyet idén már kétszer megtörtek, és most is folyik ellene vizsgálat.

hacker-1952027_1920

Az e-kereskedelem száguld, de azért, mert cégek tucatjai foglalkoznak csalásfigyeléssel. Startupból ilyen a Seon, a kártyatársaságok közül a MasterCard jelentett be a lopott kártyák korai felismerésére szolgáló eszközt, és más piaci óriások is próbálkoznak.

A próbálkozás esetenként vicces eredményeket hoz. Most éppen az amerikai adóhivatal, az IRS bízta meg az Equifaxot, hogy 7,25 millió dollár értékben segítse a hivatalt azonosítási és csalásfigyelési szolgáltatásokkal. Ha a cég neve ismerősnek tűnik, az nem véletlen. Az Equifax volt az a hitelminősítő, amelytől a közelmúltban ismeretlen hackerek 140 millió ügyfél adataival távoztak. A cég azóta is mindenkire mutogat – a saját informatikusaitól kezdve az opensource közösségig – hibást keresve, ahelyett, hogy felkészülne egy mesebeli méretű kártérítés kifizetésére.

Az üzlet odaítélését még aggályosabbá teszi, hogy a The Verge szerint az adóhivatal nem tendereztette meg a csalásfigyelést. Csak az Equifaxot kérték fel ajánlattételre. Az IRS mentségére legyen szólva, sürgősen új beszállítót kellett keresniük. Így sikerült.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...