Adózás

Komoly könnyítés jön a magyar adózásban

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.17 | 15:48

Az átalányadózók jövőre megszabadulnak a havi bevallás terhétől.

„A kormány célja jelenleg az, hogy a gazdaságot felzárkózási pályán tartsa, a foglalkoztatás szinten maradjon és továbbra is legyenek beruházások; így készül fel az ország a háború utáni helyzetre” – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) hétfői konferenciáján.

Az adórendszerben nagy átalakításokat nem terveznek,

az átalányadózáson egyszerűsítenek azzal, hogy az átalányadózóknak tizenkettő helyett évente csak négyszer kell majd járulékbevallást benyújtaniuk. Az iparűzési adó esetében a sávos adózást évi 25 millió forintos bevételig választhatják a kisvállalkozások; a legkisebb cégek mindössze 50 ezer forint adót fizethetnek.

Varga közölte: ha úgy látják, a munkahelyek megőrzésére

is indítanak programot. Megerősítette, hogy a hitelkamatok 10-15 százalék felé fognak emelkedni és az éves átlagos infláció idén 14 százalék körül lesz. Varga az utóbbi egy évben nem olvasott olyan elemzést, amely optimista lett volna, a gazdasági folyamatok világszerte a recesszió irányába mutatnak. Az európai recesszió egyre valósabb jóslat, a Nemzetközi Valutaalap például kedden bejelentette, hogy 2023-ra recessziót jósolnak Németországban és Olaszországban is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló