Befektetés

Ez a rövidital poharanként annyiba kerül, mint egy Tesla

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.11 | 15:45

Lehet, hogy az igazság a borban van, de a pénz a whiskyben. Árverési rekordot döntött a Macallan 1926-os főzésű szesze.

Vannak befektetési formák, amelyekre száz éve még talán senki nem gondolt volna így. A Macallan főzde például biztosan tudta magáról, hogy jó whisky-t főznek. Valószínűleg azt is, hogy a limitált szériájú, különös odafigyeléssel készülő variánsok az idők során jelentősen megdrágulhatnak. De az 1926-os főzetet készítő mesterek is meglepődtek volna, ha valaki azt mondja nekik, hogy alig kilencven év múlva 1,9 millió dollárt ér egy üvegnyi szesz.

A 263-as hordóból lefejtett, 1926-os főzésű Macallan Fine and Rare nem először dönt árverési rekordot. Tavaly a Christie’s árverésén 1,2 millió dollárért talált gazdát egy másik palack. Ilyen kivitelben és minőségben összesen 14 palackot fejtettek le abból a hordóból, így egy-két rekorddöntés lehet még a történetben.

A CNN előzékenyen kiszámolta, hogy a 700 milliliteres üvegből 45 darab 15 milliliteres adagot lehet kitölteni. Azaz italonként rongyos 42 ezer dollárért lehetne megkóstolni a világ legértékesebb whiskyjét. Ez átszámolva 12 millió forint, esetleg italonként egy, már extrákat is tartalmazó Tesla Model 3.

A Macallan 263-as hordójának tartalmát 1986-ban palackozták hatvan évnyi érlelés után. Már az első palack is jól teljesített, beállította a legdrágább rövidital Guinness rekordját, pedig akkor még 6411 dollárért meg lehetett venni egy egész üveggel.

Forrás: Fintechradar.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.