Pénzügyek

Hoppá, a kaliforniai Disneyland belement, megemelték a fizetéseket

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.29 | 07:46

Az anaheimi komplexum dolgozóiért eredményesen lobbiztak.

Közel tízezer munkavállalót, azaz a dolgozók harmadát érinti az a döntés, melyet a kaliforniai Disneyland a napokban fogadott el.

Az Anaheimben található szórakoztató-komplexum alkalmazottai három évre írhatják alá a szerződést, mely jövőre már 15 dolláros óradíjat hoz számukra. A megállapodást hosszas pénzügyi viták előzték meg.

via GIPHY

Eddig a minimális kereset itt 11 dollár volt óránként, melyet most 13,25-re emeltek. Ám 2019 január elsejétől a fent kitűzött cél is teljesül, illetve 2020 júniusától 15,45-ös óradíjban állapodtak meg. Egységes bért kapnak az itteniek, dolgozzanak bármely területen – a látnivalóknál, üzletekben, kosztümösként, felügyelőként vagy sofőrként, esetleg parkolóőrként.

via GIPHY

A megyében itt lehet a legjobban keresni.

véli Josh D’Amaro, a helyi Disneyland elnöke. A bértárgyalásokra egyébként azért került sor, mert Bernie Sanders jelezte: több pénzt kellene fizetni a kaliforniai mellett az Orlandóban található Disney World munkásainak is.

Gyalázatosan keveset keresnek.

idéz a Money CNN a vermonti szenátor üzenetéből, melyet Bob Igernek, a Disney vezérigazgatójának szánt. A sajtóban is megjelent szöveg nyomán a floridai dolgozók is megkapják előbb-utóbb, ami számukra is méltányos.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.