Vállalatok

A Netflix saját filmszínházakat vesz, otthagynád a kanapéd?

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.20 | 15:16

Néznél, mint a moziban, ha kimozdulnál otthonról.

A Los Gatosban székelő szórakoztatóipari óriás belép a mozis piacra: egy meg nem nevezett forrás szerint vetítőtermekbe invesztálna a Netflix. Már ki is nézte magának Mark Cuban moziláncát, a Landmark Theaters nevű hálózatot. Egyelőre még az árban nem tudtak megegyezni.

Hajmeresztő belegondolni, viszont logikus a lépés, hogy annak idején postán terjesztettek dvd-ket, most pedig már igazi popcornos moziélményt kínálnának.

I also spent the weekend not doing my laundry, so…

A post shared by Netflix US (@netflix) on

Tavaly saját műsoraira nyolcmilliárd dollárt költött a Netflix, de az egyébként minőségi filmjeiket egyelőre moziban még nem játsszák. 2018-ban 80 vetítőtermet vennének, így bővítenék a közönségüket, és az Oscar-díj szempontjából is fontos a mozis jelenlét. A tartalomért felelős Ted Sarandos így fogalmaz:

Szeretnénk azonos esélyekkel indulni a nézők kegyeiért, a többi filmkészítővel hasonló platformon. Így jobb szemmel néznek majd a filmfesztiválokon is a munkáinkra.

Can you believe?

A post shared by Netflix US (@netflix) on

És nem csak erről lehet szó: aki mozikat üzemeltet, az koncessziókat is értékesít. Bizonyos államokban étel és alkohol árusítása is megengedett a közönség számára. Nemcsak az otthon tévézőkben lát potenciált immár a cég: a nagyvásznon az ínyenc nézők számára kijönnek az apró részletek is, amibe szintén sokat feccöltek. Elég csak az Altered Carbon vizuális orgiájára gondolni, említi meg a Gizmodo.

Ask this of your microwave, miscreant.

A post shared by Altered Carbon (@altcarb) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló