Pénzügyek

A pénz nem boldogít, ezek a milliárdosok már csak tudják!

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.13 | 06:46

A siker definíciói, egy csokor gazdag és befolyásos ember szerint.

Ha sikeres emberről beszélünk, akkor tipikusan olyan valakire gondolunk, akinek van mit a tejbe aprítania, de legalább egy bestseller könyvet jegyez, esetleg nemzeti hősként tisztelik. Viszont ezek az emberek magukról, és a sikerről teljesen mást gondolnak. Ez az összeállítás pontosan erről szól, Barack Obamától Maya Angelou-ig.

Richard Branson

Sir Richard Branson szerint a siker maga a boldogság: a Virgin Group alapítójának cége ötmilliárd dollárt ér. Szerinte mégis a személyes megelégedés a lényeg:

Sokan azzal mérik, mit értek el, hogy mennyi pénzük lett, és hogy milyen körökben forognak. Szerintem a siker fokmérője inkább az, hogy mennyire érzed boldognak magad.

írta a LinkedIn-en.

Arianna Huffington

A Huffington Post társalapítója szerint sem a pénz vagy a hatalom a tuti; több szempontot hoz inkább be:

Ahhoz, hogy tudjuk, olyan életünk van-e, amilyet kiérdemeltünk, ezt a négy szempontot is érdemes súlyoznunk – jó közérzet, bölcsesség, csoda és hogy adjunk is valamit.

nyilatkozta a Forbes-nak, és írta meg 2014-es könyvében is; szerinte ezek a faktorok teszik teljessé a lelki életünket is.

Mark Cuban

A milliárdos befektetőnek is van egy-két jó szava, de ő sem a pénzt bálványozza. Meglepően egyszerű a megoldó képlete:

Minden reggel, mosollyal az arcomon kelek fel, tudván, hogy egy nagyszerű nap áll előttem. Mikor még csóró voltam, akkor is vidáman éltem, mert sikeresnek éreztem magam. Hat srác egyike voltam, akik együtt éltek egy három szobás házban, ahol a földön aludtunk.

A post shared by Mark Cuban (@mcuban) on

John Wooden

veterán sportoló is hasonlóan látja a világot: 620 győzelem és 10 bajnoki elismerés után ő lett Amerika leghíresebb kosárlabda edzője. A 2001-es TED Talk-on mondta el, hogy

A lelked békéje azon múlik, hogy megtettél-e mindent, amire képes voltál.

A post shared by D GIO (@djgiosa) on

Warren Buffett

a kapcsolatokat mindennél többre értékeli. A 77,4 millárd dollárt érő birodalommal rendelkező úr a világ egyik leggazdagabbika. Egyből Bill Gates után jön a sorban.

Abban mérem a sikert, hogy hányan szeretnek engem.

Maya Angelou

akkor volt elégedett, ha örömöt talált a munkájában.

A post shared by P.B.Soldier (@pbsoldier) on

A 2014-ben, 86 évesen eltávozott költőnőre rengeteg idézete és könyve által emlékezhetünk.

A siker az, ha jóban vagy önmagaddal, és azzal, amit csinálsz, plusz ahogyan csinálod.

Bill Gates

a társadalomra gyakorolt hatást tartja a legfontosabbnak. Földünk egyik legtehetősebb személye 86 milliárd dollár fölött pozícionál, de számára is a kapcsolatok érik a legtöbbet.

Warren Buffettel értek egyet, aki szerint a legtöbb, ami az életben elérhető, az az, hogy a szeretteid vegyenek körbe. Viszont az is nagyszerű érzés, ha hatni tudsz a környezetedre. Feltalálsz valamit, gyereket nevelsz vagy a szükségben levőkön segítesz.

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates) on

Deepak Chopra

a folyamatos növekedésre helyezi a hangsúlyt. A spirituális tanító, alternatív gyógyító a sikerről szóló, ’94-es könyvében írja azt, hogy

Az élet lényege a tartós gyarapodás, a boldogság szétterjedése, a fontos célok megvalósítása által.

A post shared by Deepak Chopra (@deepakchopra) on

Barack Obama

abban hisz, ha életeket változtathat meg. A világ legbefolyásosabb államának egykori első embere nem alélt el a hivatalától; abban a pozícióban is a humanitárius eszmék vezették.

 

A post shared by young Obama (@1youngobama) on

Michelle, a felesége 2012-ben fejtette ki róla, hogy minden álma az, hogy életeket változtasson meg, ahogyan azt karrierje elején egy közeli erőmű dolgozóival is tette.

John Paul DeJoria

a kemény munka mellett teszi le a voksát. A hajápolási termékeket és tequilát előállító iparmágnás mosodában is mosott fel padlót ifjú korában, olvassuk a Time.com oldalán. Az akkori főnökét lenyűgözte maximalizmusával, aki a munkája eredményét értékelte.

Nem a pénz jelenti a sikerességet, hanem a pozíciód. Hogy milyen jól dolgozol, akkor is, amikor senki sem felügyel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló