TV

Obamáék sorozatsztárok lesznek?

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.09 | 11:26

Az előző elnök úgy néz ki, beszáll a Netflixbe.

Barack Obamáék műsorkészítésről tárgyalnak a Netflix-szel. Ha dűlőre jutnak, akkor egy olyan felületet kapna az előző amerikai elnök, amely közel 118 millió előfizetőt jelent világszerte. Cserébe Obama és neje, Michelle jó fizetésért különleges tartalmat szolgáltatna rendszeresen, mely adások gyakoriságáról és hosszáról még nem szivárgott ki pontos információ.

A post shared by bild (@bild) on

Természetesen Amerika előző első embere máris elzárkózik attól, hogy a műsort arra használná, hogy utódját szapulja. Trump elnök így erről az oldalról nem kell, hogy célzott bírálatra számítson. Ehelyett inkább olyan történeteket szeretne Obama megosztani, amelyek inspirálóak. Akárcsak a közösségi médiában: 101 millió Twitter- és 55 millió Facebook-követője felé jelenleg is ilyen jellegű a kommunikációja.

A post shared by LINDA. (@linda) on

Korábbi tanácsadója, Eric Schultz szerint

Obama és felesége mindig is abban hitt, hogy az életből vett történetek megosztása: lelkesítő dolog. Eddig is éltek ezzel a lehetőséggel, hogy rávilágítsanak olyan emberek sorsára, akik világjobbító erőfeszítéseket tesznek.

Elképzelhető, hogy olyan beszélgetéseket fog moderálni az ex-elnök, melyek például az egészségügy, a szavazati jogok, a bevándorlás és klímaváltozás kérdéseit érinthetik. Ezek a témák máig megosztják az amerikaiakat.

A Netflix honoráriumait is csak tippelni lehet egyelőre: nemrégiben egy ötéves, 300 millió dolláros szerződést kötött a szolgáltató a forgatókönyvíró Ryan Murphyvel, aki a 21th Centhury Foxtól igazolt át.

Obamáék mindketten írtak önéletrajzot, melyekért több, mint 60 millió dollár ütötte a markukat, és ha beszédet tartanak bárhol a világon, azért a mai napig is dollárok százezreit vihetik haza Washingtonba, de már nem a Fehér Házba.

Az ex-elnök tudja, hogy az információk – és a hamis hírek is – milyen mértékben képesek befolyásolni a közvéleményt, és így: világunk menetét is. Nemrégiben tech-es vezetőkkel és tehetős befektetőkkel tárgyalt ezekről a kérdésekről, melyek a demokrácia intézményét is érintik.

Mintha egy másik bolygóról lenne szó, ha megnézed a Fox News, majd az NPR adását.

összegezte David Letterman januári műsorában.

A Netflix saját műsorait tovább gyarapítaná, melyek közül szuperül teljesít a Stranger Things és az Oscar-díjat kiérdemelt, Icarus című dokumentumfilm is. A New York Times közli, hogy erre a területre át is csoportosítottak nyolc milliárd dollárt idénre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló