Vállalatok

Az Apple lehet az első 1 billió dollárt érő amerikai cég

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.06 | 12:22

Jelenleg 945 milliárd dollárra becsülik a vállalat értékét, de ha ilyen iramban növekednek, átléphetik a történelmi határt.

A cég részvényeinek árfolyama 13%-ot nőtt csak az idei évben, ez jóval nagyobb mértékű, mint ahogyan az egész piac növekszik. Szakértők szerint egy újabb 6%-os növekedés már elég lenne ahhoz, hogy a vállalat összértéke átlépje az 1 billió dolláros álomhatárt, amit eddig egyetlen amerikai cég sem tudott elérni. Ehhez az kell, hogy a részvényeik árfolyama 202 dollár felé emelkedjen.

 

Egyes elemzők szerint ehhez viszont egy sikeres új termék kellene. Az iPhone 8 és az iPhone X eladásai inkább stabilak, mint kimagaslóan jók, főleg a távol-keleti piacot sikerült meghódítani velük. Ha a cég továbbra is ilyen ütemben akar növekedni, akkor egy újabb nagy durranásra lesz szükségük, vagy egy új termékre, vagy mondjuk az App Store teljes megújítására.

Tim Cook CEO örülhet (kép: AFP PHOTO / JIM YOUNG)

Nem csak ők vannak viszont nagyon közel az 1 billióhoz, az Amazon értékét körülbelül 800 milliárdosra becsülik. Világszinten viszont már 2007-ben megvolt az áttörés, egy kínai olajipari óriásvállalat, a PetroChina részvényei akkor kerültek bevezetésre a sanghaji tőzsdén, aztán viszont gyorsan visszaesett a cég, ma már csak töredékét éri.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló