Zene

A ma hip-hopperei inspirálják a tegnap rockzenészét

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.04 | 19:33

Az örök kíváncsi, nyitott szellemű, kísérletezésre mindig kapható 74 éves, ám elég jó formában lévő rockveterán John Cale új lemezt készít, és nem is akármilyet.

Az egyelőre még cím nélküli album valamikor tavasszal fog megjelenni, és az inspirációs forrást olyanok adták Cale számára, mint napjaink legizgalmasabb hip-hoperei. Többek között Chance the Rapper, Donnie Trumpet, Earl Sweatshirt, Vince Staples, Domo Genesis és Mike WiLL Made-It, akit a leginkább csodál közülük. A veterán zenész Jehnny Beth (Savages) rádióműsorában beszélt minderről.

Cale a Velvet Undergroundban kezdte pályafutását, majd két lemez után kivált a zenekarból és szólóban folytatta. Hosszú pályája során kortárs komolyzenei lemezt éppúgy készített, mint popalbumot, elektronikusat (Brian Eno-val) vagy akusztikus egyszálzongorásat.

Cale persze már korábban is kollaborált a hip-hop felől érkező producer-zenészekkel. Legutóbbi, 2012-es albumán, a Shifty Adventures in Nookie Wood-on például Danger Mouse-zal az I Wanna Talk 2 U című számban.

De nemcsak ő kap ihletet a jelenből, hanem ő is ad megfontolandó tanácsokat. Az alábbi videóban például a jövő producerei számára.

Végezetül nézzük meg a csodált Mike WiLL-t munka közben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló