Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Zene

Kezdődik, Michael Jackson-bojkottot tart több rádió

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.06 | 13:18

Az HBO-dokumentumfilmben elhangzottak egyre többeket sokkolnak. Durvul a helyzet, a néhai Popkirály valahol már indexre is került.

A világ számos rádióállomása máris kivette a lejátszási listájából Michael Jackson dalait. A Leaving Neverland című dokumentumfilm hatása tagadhatatlan – a Popkirályról egyre többen hiszik el, hogy valóban bántalmazhatott gyerekeket.

via GIPHY

A március 3-án az HBO-n bemutatott anyag hamarabb kiszivárgott részletei már egy baljós képet festettek a sztárról, és most több műsorszolgáltató is úgy döntött, hogy inkább nem adja le Jackson slágereit. Kanadában három adón ezentúl jó ideig nem csíphető majd el a Beat It, a Wanna Be Starting Something, a Thriller és a Billie Jean sem, hogy csak párat említsünk.

A Cogeco rádió nevében Christine Dicaire elmondta, hogy a döntésnél elsősorban a hallgatók észrevételeit vették figyelembe. Új-Zélandon is hasonló helyzet állt elő: a MediaWorks és a New Zealand Media Entertainment tulajdonában álló médiumok szintén száműzték Jacko-t. Az előbbi cég álláspontját Leon Wratt összegzi:

Nem az a feladatunk, hogy megítéljük, tényleg pedofil volt-e Jackson, hanem hogy olyan zenét játsszunk, amit a közönség hallani szeretne. Ha ötszáz dalt kell kiválasztanod, akkor te döntöd el, mi való a hallgatók fülének.

A legsokkolóbb történet, ami elhangzik a dokumentumműsorban, az az, hogy a popsztár titkos esküvőt rendezett, úgy vette el az egyik kisfiút.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MJ Forever (@michaeljackson455) on

James Safechuck azt állítja: tízéves volt, mikor Jacko így tette magáévá. A most 30 éves férfi még az ékszert is meg tudja mutatni, amit akkor a hálószobában kapott.

Szerettem a csecsebecséket, és ő minden aktust ezzel jutalmazott.

Safechuck azóta kétgyerekes apa lett, aki programozóként dolgozik.

Akkor házasként éltem vele. Amiatt az eljátszott esküvő miatt éreztem így. Örökre össze akarta velem kötni az életét, amit egy szép, gyémánt berakásos gyűrűvel nyomatékosított.

A rajongók által következetesen hazugnak tartott James kilencévesen találkozott a sztárral, a Pepsi ’87-es reklámkampánya során. Pár hónapon belül Jacko bűvkörébe került, és a kapcsolatuk miatt még mindig bűntudatot érez, teszi hozzá a Ladbible.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló