Zene

Ki ül a popzene trónján? Adele? Drake? Mozart?

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.29 | 10:13

A zenefogyasztás változó természetének köszönhetően többé nem tudhatjuk, ki a világ legnagyobb popsztárja.

Vajon még mindig a díjak határozzák meg, hogy ki ül a popvilág trónján? Adele például elnyerte a 2016-os év legjobb albumának járó díjat, de beszédét a Grammy-gálán Beyonce magasztalásával kezdte.

Az eladási statisztikák sem oszlatják el a “Ki a legnagyobb?” kérdés körüli homályt.

A Nielsen Music 2016-os albumokra vonatkozó toplistája szépen mutatja, hogyan válik az ilyen év művésze téma valakiknek a játékává. A teljes aladott és streamelt darabszám alapján 2016 legnagyobb popsztárja az Egyesült Államokban Drake volt és nem Adele. Az viszont látszik, hogy Drake-et a streamek repítették a csúcsra, egy olyan rendszer, amivel sokkal könnyebb játszani, mint az albumeladásokkal.

A One Direction-tag Harry Styles rajongói például nemrég az interneten cseréltek tippeket arról, milyen trükkökkel lehetne az énekes státuszát emelni a Nielsen rangsorában. Például javasolták más országokból származó VPN letöltését, ami meg tudja pörgetni a számstreamelést, és befolyásolja Styles helyét a rangsorban.

Egyetlen befolyásolhatatlan rendszer van, a fizikai albumok értékesítése. A legtöbb eladott album egyébként Wolfgang Amadeus Mozart nevéhez fűződik, szóval valószínűleg egy 226 éve halott zeneszerző a pop igazi királya.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.