Zene

Tényleg Csillag születik – Lady Gagáék a Billboard 200 albumlista élén nyitottak!

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.15 | 08:45

A romantikus-zenés mozi filmzenéje is tarol.

Csillag születik – melynek fázisai elképesztő módon zajlanak: Lady Gaga és Bradley Cooper közös filmje nem csak a mozik közönségét hódította meg, de a filmzene egyből a Billboard 200 albumlista élén nyitott. Az énekesnőnek ez zsinórban az ötödik ilyen debütje, míg Coopernél ilyesmi legelőször fordult elő.

 

View this post on Instagram

 

#LookWhatIFound #AStarIsBorn

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Október 5-11 közt, 231 ezer, albumeladásnak megfelelő egységet halmozott fel a lemez, melyre nagyjából 3 és fél éve nem volt példa. Ebből az értékből 162 ezer darab a fizikai formátumú albumok példányszáma.

Október 16-án fogja lehozni a Billboard honlapja Gagáék bravúrját, mely a popsztár számára szinte törvényszerű: 2016-ban a Joanne is így indított, azt megelőzőleg, Tony Bennettel közös albuma (2014), illetve az ARTPOP (2013) és a Born This Way (2011) is így muzsikált.

via GIPHY

A 2010-es évek legnagyobb női előadója is lett ezzel a teljesítményével a művésznő, de még a négy ilyen eredményt felmutató Taylor Swift is behozhatja hátrányát. A férfi előadók közül Drake nyolc, Justin Bieber pedig hat listavezető debütig jutott. Filmzenék tekintetében 2015 során a Szürke ötven árnyalata ment legmesszebbre: a második helyen nyitott és 258 ezer egységet hozott össze.

via GIPHY

A Csillag születik negyedik megfilmesítése (1937, 1954 és 1977) még megdöntheti a legutóbbi filmzene-lemez rekordját is. A Barbra Streisand-Kris Kristofferson-féle verzió hat hetet csücsült a lista tetején: ’77 február 12-március 19 közt, teszi hozzá a Billboard.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló