Zene

A Velvet Underground, Nina Simone és Sly Stone lesznek a Grammy Special Merit Awards jövő évi díjazottjai

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.20 | 20:28

Ahogy a jelent, úgy a múltat is elismerik a Grammy-n, a kimagasló és hosszú távon mély hatást gyakorló munkásságot díjazzák.

Beindult a Grammy üzem. Első körben azt hozták nyilvánosságra, jövőre kik lesznek a Grammy Special Merit Awards díjazottjai.

A Velvet Underground minden idők egyik legnagyobb hatású rockzenekaraként részesül a díjban. Bár csak rövid ideig működött, mégis számtalan későbbi előadónak és zenekarnak jelentett komoly inspirációs forrást.

Sly Stone, a Sly and the Family Stone központi agya a soul és funk zenében szerzett magának elévülhetetlen érdemeket.

Nina Simone pedig Nina Simone volt. A legcsodálatosabb hangú jazz-blues-rnb énekes-dalszerzőnők egyike.

A további díjazottak: Shirley Caesar gospel énekesnő, Ahmad Jamal jazz-zongorista, Charley Pride gitáros és Jimmie Rodgers countryénekes, akit Amerikában nemes egyszerűséggel csak a countryzene atyjaként emlegetnek.

Bár már korábbi, mégis ide tartozó hír, hogy John Cale, a Velvet Underground egykori tagja jövőre három különleges koncerten adja elő teljes egészében a zenekar Nico (és Andy Warhol) társaságában rögzített legendás legelső (becenevén: “a banános”) lemezét. A három helyszín: New York, Párizs és Liverpool. Ez utóbbi pontos dátuma: 2017. május 26. A Grammy díjátadó pedig 2017. február 12-én lesz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló