Zene

Csodálatos fotókon a legfurább város, Nyugat-Berlin a 80-as évek első feléből

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.22 | 10:03

A hamburgi Ilse Ruppert végigfozóta és -bulizta Nyugat-Berlint, mindenkit ismert, akit csak kellett. Most összegyűjtve és leválogatva közreadja különleges fotóit. Az Artists and Tribes című kötet jövő tavasszal jelenik majd meg.

“Nyugat-Berlin egyedi és különleges város volt. Egyszer amikor elmentem oda pörögni, napokon át nem láttam a nappali világosságot. Viszont mindent lefotóztam, amit láttam”, nyilatkozta Ilse Ruppert a képei kapcsán.

berlin

Ilsének volt akkoriban egy nagyon jó barátnője, az énekesnő Mona Mur, aki mindenkit ismert és mindenhova bejáratos volt. Nem csoda, hogy Ilse képein az akkori időszak legmenőbb arcai láthatók: Nina Hagen, Nick Cave, Blixa Bargeld, hogy tényleg csak a legnevesebbeket említsük.

 

berlin8

berlin9

berlin3

Nyugat-Berlin egy rendkívül pezsgő és szabad (más vélemányek szerint dekadens) város volt akkoriban (is) tele zenészekkel, performerekkel, képző- és életművészekkel, félvilági alakokkal, táncosokkal, színészekkel. A Neue Deutsche Welle időszaka volt ez jobbnál-jobb zenekarokkal és klubokkal.

“Szerettem a káoszt”, mondta Ilse Ruppert Nyugat-Berlinről, és ahogy elnézzük a fotókat, a káosz viszontszerette őt.

berlin2

berlin4

berlin5

berlin6

berlin7

berlin10

Zárásként pedig egy kis korabeli zenei aláfestés a képek mellé:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.