Egészség

A lány, akit a táskája tart életben

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.24 | 07:22

Minden nő számára fontos a retikül, a többség halmozza is őket, ha csak teheti. A 18 éves kaliforniai lány, Lauren Spencer azonban kizárólag táskája tartalmának köszönhetően marad életben.

Lauren egy rendkívül ritka betegséggel küzd. A pulmonális hipertónia egy olyan magas vérnyomásos állapot, amely fokozatosan tönkreteszi az artériákat és a tüdőt, a várható élettartam a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyszeres kezeléssel is csupán 1-5 év.

De milyen gyógyszerről is van szó? Egy olyan 24 órán át folyamatosan ürülő injekció kerül a lány szervezetébe, ami nem mindenkinél használ, a legtöbb páciens néhány éven belül immunissá válik rá, ugyanakkor havi 75 ezer dollárba, azaz több mint 20 millió forintba kerül. Lauren jelenlegi biztosítása fedezi ezt, viszont 21 éves kora után – ha megéri – pályáznia kell támogatásra.

Érdekes módon a fiatal lány édesapja is ezzel a betegséggel küzdött, 36 évet élt csupán. Igyekezett teljes életet élni, amennyire csak lehet. Lauren is így van ezzel: nővérnek tanul, mert rengeteg olyan egészségügyi dolgozó volt útja során, aki inspirálta, és ő maga is szeretne mások fájdalmán enyhíteni.

Míg Lauren sokkolóan higgadtan beszél életkilátásairól, anyukája fátyolos tekintettel beszél arról, hogy mindketten abban bíznak, hogy előbb-utóbb megtalálják a jelenleg gyógyíthatatlan betegség gyógymódját, és a fiatal lánynak mégsem kell néhány éven belül meghalnia.

Addig is, Lauren mindenhová viszi magával kis kézitáskáját, amiben az életmentő ampullák sorakoznak, és ami a nap 24 órájában intravénásan egy katéteren keresztül pumpálja a mellkasba a túléléshez szükséges adagot. Ha Lauren a táskáját elveszíti, szó szerint az életét veszíti el…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló