Kerékpár

Bernal nyerte a Giro-t, Valter Attila hihetetlenül jól zárt összetettben

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.31 | 09:18

A 24 esztendős Egan Bernal második Grand Tour-sikerét ünnepelhette.

Egan Bernal nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpár körversenyt, Valter Attila a 14., Dina Márton a 100. helyen végzett összetettben. A vasárnapi záró időfutamon az olasz Filippo Ganna volt a leggyorsabb.

A kolumbiai Bernal kétperces előnnyel várta a finálét

Damiano Caruso előtt, ebből mintegy másfelet megőrzött. Így a 24 esztendős Bernal második Grand Tour-sikerét ünnepelhette, és Tao Geoghegan Hart tavalyi diadala után egymást követő második évben az Ineos Grenadiers versenyzője viheti haza a “végtelen trófeát”, a Trofeo Senza Finét.

Összetettben 15.-ként várta a záró etapot Valter Attila

(Groupa-FDJ), akinek 42 másodperc volt a lemaradása Lorenzo Fortunato mögött. A második Giro d’Italiáját teljesítő Valter 2:43 perccel tekert jobb időt a Zoncolanon győztes olasz bringásnál – a kísérőkocsiban ülő édesapja és edzője, Valter Tibor buzdítása közepette -, így a tavalyi 27. helye után ezúttal 14. lett. A rózsaszín trikót három napig viselő Valter pozíciója minden idők legjobb magyar összetett eredménye háromhetes körversenyen. A Grand Tour-újonc Dina Márton (EOLO-Kometa) 100. helyen végzett összetettben, az időfutamon 139. lett a

3410,9 kilométer össztávú viadalon.

Bernal a rózsaszín mellett a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót is hazaviheti. A pontverseny győztese – és így ciklámen trikós – a háromszoros világbajnok Peter Sagan (BORA-hansgrohe) lett. A szlovák versenyző pályafutása során a Touron hétszer nyerte meg a sprinterek vetélkedését, a Girón azonban először diadalmaskodott a kategóriában. A hegyi pontversenyben élen záró francia Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) pedig a kék trikót hódította el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.