Autó

Elárverezik Paul McCartney legendás turnébuszát!

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.08 | 16:48

Ezzel a busszal szelte át a Beatles Európát még 1972 nyarán.

Elárverezik Paul McCartney színesre festett egykori turnébuszát, amellyel 1972 nyarán szelte át Európát zenekarával, a Wingsszel. A Wings Over Europe nevű járműre kedden licitálhatnak az érdeklődők az Omega Auctions merseyside-i árverésén. Az évtizedeken át Spanyolországban kallódó busz leütési árát 15 ezer és 25 ezer font (5,6-9,3 millió forint) közé becsülik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1960s.addict (@1960s.addict) on

A nyitott tetejű emeletes busz Essex és Norfolk útjait rótta az 1950-es és 1960-as években, mígnem McCartney megvásárolta és átalakította a bandája, valamint azok családjainak igényeit kielégítő turnébusszá. „A külsejét pszichedelikussá festettük, mint egy varázsbuszt” – mesélte korábban az egykori Beatle. Hozzátette: „ha az ember nagyon konvencionálisan nézi a dolgot, akkor elég nagy őrültség járókát tenni egy busz felső szintjére és beletenni az összes gyereket, miközben keresztülhajtunk Európán. Az ember nem ezt várná egy normális bandától, de mi nem is voltunk normális banda” – mondta a zenész. A Wings Over Europe felső szintjéről kivették az üléseket is, és matracokat, valamint babzsákokat tettek a helyükre.

A turnét követően a busz egy tenerifei kávézó parkolójában kötött ki, ahonnan aztán a kávézó tulajdonosának kertjébe került. „Nagyjából 10 évvel ezelőtt ellátogattam hozzájuk és láttam, hogy a jármű ott rozsdásodik a hátsó kertben„ – idézte fel a busz jelenlegi tulajdonosa, Justin James, hozzátéve, hogy akkor ott el is döntötte, megszerzi a buszt. Hozzátette: „nem tudtam, hogy mihez fogok kezdeni vele, csak arra gondoltam, hogy nem kellene hagyni Tenerifén elrohadni.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rubén Rubenoso (@rubenrubenoso) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló