Autó

Meglepőt lép a Volvo kínai gazdája

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.15 | 10:18

2025 körül készül el a Volvo Cars új, európai gyára. A cél, hogy képesek legyenek évente 1,2 millió autó legyártására – mondta el Björn Annwall pénzügyi igazgató az Automobilwoche/Reutersnek vasárnap.

A Volvo Cars többségi tulajdonosa a kínai Geely.

A Volvo pedig Göteborg mellett a belgiumi Gentben gyárt jelenleg személyautókat. A két gyár kapacitása azonban nem elégséges, ezért szükség van egy harmadik üzemre is. Az még nem tiszta, hol épülne fel a harmadik Volvo-gyár, de a trendeket elnézve nem kizárt a kelet-európai helyszín. Bár a másik svéd autógyár kínai tulajdonba kerülése nem sült el jól, mert a SAAB teljesen eltűnt, a Geely felpörgette a Fordtól 2010-ben, 1,8 milliárd dollárért átvett Volvót. 2010-ben még csak 373 ezer személyautót értékesítettek, most viszont

évi 800 ezer Volvo készül.

A Volvo minden belsőégésű motoros modelljét kivezeti a piacról 2030-ig, még a hibrideket is. Terveik szerint eladásaik felét 2025-re teljesen elektromos autók adják majd, a másik felét pedig hibrid járművek. Újautó-értékesítésük pedig központosítva lesz: az internetre csatornázzák át.

2400 márkakereskedőjük a jövőben szerviz szolgáltatásokat nyújt

és az online vásárlások lebonyolítását segíti – nyilván az átadással. A Zhejiang Geely Holding Group 2010-ben vásárolta meg az amerikai Ford konszerntől a svéd autógyártót 1,8 milliárd dollárért.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.