Belföld

A kormány titkolta, de a kínai médiából kiderült a igazság, nagy a felháborodás!

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.08 | 15:18
  • trendindex: 2

A kormány óvatosan hallgat, de a kínai média büszkén közölte: a magyar kormány 800 millió euró, azaz 320 milliárd forint értékű támogatást ad a kínai CATL Debrecenben épülő gyárának.

A debreceniek hevesen tiltakoztak a beruházás ellen környezetvédelmi okok miatt, az ellenzék pedig azt nehezményezte, hogy a helyi kis- és középvállalkozások helyett a kínai kommunista diktatúra üzemét támogatja a kormány. Érthető, hogy a komoly támogatások nem lettek nagydobra verve.

“Két kínai cikkben is leírják, hogy 800 millió euró értékű támogatást ad a magyar kormány a kínai CATL-nek. Szijjártó Péter korábban azt mondta, hogy “a CATL-lel két és fél évvel ezelőtt kezdtük meg a konkrét tárgyalásokat, amikor a vállalat még egy másik helyszínben gondolkodott, így mondhatni, hogy bravúros mentéssel sikerült befurakodnunk a képbe, és világossá tenni a kínai fél számára a hazánk és Debrecen városa által kínált előnyöket”

– írja Tompos Márton momentumos képviselő a Facebookján.

A politikus nevetségesnek tartja, hogy “egy kommunista diktatúra több információt tesz elérhetővé egy magyarországi beruházásról, mint maga a magyar kormány”.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló