Belföld

Már született Novák Katalin-mentő oldal is, kormánypárti politikusok is benne vannak

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.11 | 12:18

Szerintük meg kell menteni Novák Katalint, ki kell állni mellette.

A magyar politikai színtéren kirobbant események hatására egy csoport támogató kezdeményezésbe fogott, létrehozva a “Kiálllok Novák Katalin mellett” elnevezésű Facebook-oldalt. A kezdeményezést szombat délután indították el, alig egy órával Novák Katalin lemondása után. Az oldalhoz csatlakozók között szerepel több kormányközeli személyiség, köztük Balog Zoltán református püspök és volt emberierőforrás-miniszter, valamint Hoppál Péter is.

Novák Katalin, az eddigi szociális ügyekért felelős miniszter a kegyelmi botrány kirobbanása nyomán szombat délután jelentette be lemondását. Ugyanebben az időben Varga Judit volt igazságügyminiszter is közölte, hogy lemond az Európai Parlament-listavezetői pozíciójáról és visszavonul a közélettől.

Az események hatására Skrabski Fruzsina, Novák Katalin tanácsadója, még a lemondás bejelentése előtt kifejezte töretlen bizalmát Novák Katalin iránt. Nem sokkal ezután létrehozták a “Kiálllok Novák Katalin mellett” Facebook-oldalt.

A Facebook-oldalon közzétett poszt kiemeli, hogy Novák Katalin az elnöksége alatt különös figyelmet fordított a legkiszolgáltatottabb rétegek irányába, és soha nem alkalmazott öv alatti módszereket politikai ellenfeleivel szemben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló