Belföld

A magyarok 51 százaléka vallotta magát derűlátónak az év elején, míg 49 százalék borúlátóan tekint az idei évre

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.14 | 13:18

A pénzügyi terveket vizsgáló legújabb felmérésben a válaszadók 51 százaléka vallotta magát derűlátónak az év elején, míg 49 százalék borúlátóan tekint az idei évre - tájékoztatta a Generali Biztosító kutatása eredményéről az MTI-t kedden kiadott közleményében.

A cég rámutatott arra, hogy az optimista szemléletmód jellemzőbb a fiatalabb korosztályra (18-39 évesek), illetve a magasabb jövedelemmel rendelkezőkre.

57661725 – relaxed woman, arms rised, enjoying sun, freedom and life an a beautiful beach. young lady feeling free, relaxed and happy.

A kutatásból kiderül, hogy a lakosság körülbelül harmada (36 százalék) tett valamilyen pénzügyi fogadalmat idén, a válaszadók 42 százaléka 2023-ban szeretne jobban odafigyelni a spórolásra. Az emberek 40 százaléka a felesleges termékek és szolgáltatások megvásárlásának elkerülésére kíván fókuszálni, negyedük pedig a rezsicsökkentő megoldásokat részesítené előnyben.

A személygépjármű-használat csökkentésével a válaszadók 15 százaléka kíván spórolni

– fejtették ki. Azok közül, akik tervezik a kiadás-csökkentést, a válaszadók ötöde a magasabb fizetés reményében munkahelyváltást is tervez 2023-ban.

Schaub Erika, a Generali személybiztosításokért felelős igazgatósági tagja a közlemény szerint elmondta: a kutatás eredményei megerősítették, hogy a magyarok többsége számára fontos a pénzügyi tudatosság és az öngondoskodás.

A pénzügyi stabilitás megteremtéséhez elengedhetetlen a rendszeres megtakarítás, legyen szó bármekkora összegről, illetve érdemes tájékozódni a személyre szabott pénzügyi megoldásokról

– fűzte hozzá.

A biztosító idén januárban készítette a kutatását a 2023-as várakozásokról és pénzügyi tervekről, amely – számolt be róla a társaság – reprezentatívnak tekinthető.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló