Belföld

Kiderült ki a másik püspök, aki lemondatná Balog Zoltánt

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.15 | 14:18

A tiszántúli református egyházkerület püspöke után Pásztor Dániel, a tiszáninneni püspök is helyénvalónak tartaná, ha Balog Zoltán leköszönne a zsinati elnöki posztról.

tiszántúli református egyházkerület püspöke után Pásztor Dániel, a tiszáninneni püspök is helyénvalónak tartaná, ha Balog Zoltán leköszönne a zsinati elnöki posztról.

Balog Zoltán református püspök két napja videón nyilatkozott arról, hogy milyen döntést hozott kedden az összehívott zsinat. A beszédből kiderült, hogy Balog marad a posztján, nem kíván lemondani.

Többek között azért, mert a Novák Katalin által jóváhagyott kegyelmi ügyben nem volt döntési jogköre. Azt viszont elismerte, hogy az államfő tanácsadójaként egyetértett a kegyelem megadásával.

Az rtl.hu szerint Fekete Károly, a tiszántúli református egyházkerület püspöke közleményében tudatta, hogy a fővárosi ülésen kérte Balog Zoltánt, hogy „gondolja át, hogy lemond zsinati elnöki tisztéről” a kialakult helyzet miatt.

Nemrég kiderült azonban, hogy egy újabb püspök is lemondatná Balogot: a Népszava szerint Pásztor Dániel tiszáninneni püspök is hasonló állásponton van, mint Fekete Károly.

Pásztor Dániel viszont érzékeltette, hogy ő Fekete Károly álláspontjával ért egyet, tehát helyénvalónak tartaná, ha Balog Zoltán leköszönne a zsinati elnöki posztról

– írta a lap.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló