Belföld

Orbán és Rogán is győzködte arról a 24.hu tulajdonosát, hogy adja el a médiacsoportját

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.15 | 18:18

Varga a Human Rights Watch-nak elmondta, gyakran kap telefonhívásokat a minisztériumokban dolgozóktól, hogy bizonyos témákról ne jelenjenek meg cikkek.

A magyarországi médiaszabadság rossz helyzetéről tett közzé jelentést a Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet, amelyben a Varga Zoltán, a 24.hu portált is tulajdonló Central Médiacsoport Zrt. tulajdonosa elleni összehangolt kormányzati támadás az egyik esetleírás – vette észre az RTL.

Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Mint mondta, korábban kormányközeli üzletemberek próbálták rávenni, hogy adja el médiaportfólióját, benne a Nők Lapjával, amely több százezer olyan nőt ér el, akik nem feltétlenül követik a politikai híreket.

Varga felidézte, hogy amikor 2014-ben megvásárolta a Central Médiacsoportot, többször is találkozóra hívták Rogán Antallal, egyszer pedig Orbán Viktor miniszterelnökkel is tárgyalnia kellett.

Egyértelművé tették, hogy meg akarják vásárolni a cégemet. Nem akartam eladni, mert nem akartam egy újabb kormányzati propagandagépezetet csinálni belőle. Nem akartam, hogy az ország teljes sötétségbe boruljon”

– fogalmazott Varga.

Az üzletember szerint emiatt a kormánypárti média 2015-ben és 2016-ban rágalomhadjáratot indított ellene, adócsalással és magánéletével kapcsolatos hazugságokkal vádolva.

Ilyenkor sarokba szorítva, csapdába esettnek érzi magát az ember, a kormány barátai pedig előállnak a vételi ajánlattal. De helyt kell állnom. Nem adok el semmit

– mondta.

Forrás: HVG


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.