Belföld

Ő a lemondási botrány legnagyobb vesztese, aki negyedmilliárd forintot bukott!

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.17 | 12:18

Varga Juditot már a parlament honlapjáról is törölték, mintha soha nem is létezett volna. Még nagyobb fájdalma lehet, hogy közel negyedmilliárd forintnyi pénzt is bukott.

Fotó: Facebook / Novák Katalin

Bő fél évtizedes távlatban több mint negyedmilliárd forintnyi fizetést bukott lemondásával Varga Judit, miután a kegyelmi ügy miatt távozik a politikai életből. Míg Novák Katalin a távozása után luxus életre számíthat havi 4,6 milliós juttatással élete végéig, Varga kellemetlen anyagi helyzetbe kerülhet. Az egykori igazságügyi miniszter az Európai Parlamentben biztosított jövedelem és juttatások híján nehéz helyzetbe kerülhet.

Ha Varga nem vonult volna vissza, és EP-képviselővé vált volna, öt év alatt bruttó 304 millió forintot kereshetett volna, amely nettóban közelítőleg 250 millió forintot jelent. Emellett havi szinten további közel 2 millió forintos költségtérítési keret és utazási költségtérítés állt volna rendelkezésére, valamint saját stábja is lehetett volna. A két ciklus után járó végkielégítés is további 15 millió forintot jelentett volna.

Az anyagi nehézségeket tovább súlyosbítja Varga Judit válása, mely során elvesztette a budai otthonát. A legfrissebb vagyonnyilatkozatában nem szerepel megtakarítás, értékpapír, vagy autó, csupán egy 60 millió forintos hitel. A politikusnak a Miskolci Egyetemhez tartozó Közép-Európai Akadémián folytatott tudományos-kutatási és oktatási tevékenysége maradt, melyért havi 1-5 millió forint közötti összeget kap.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.