Belföld

Közleményt adott ki az új köztársasági elnök(jelölt)

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.02.23 | 07:18
  • trendindex: 2

Sulyok Tamás technikailag még csak jelölt, de ez valószínűleg nem sokáig lesz így.

“Az Alkotmánybíróság elnökeként ért a megtisztelő jelölés az államfői hivatal betöltésére. Ahogyan jogászként, úgy köztársasági elnökként is elsősorban a jog alapvető értékeit szem előtt tartva tudom a köz javát szolgálni és a nemzet egységét kifejezni. A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom”

– fogalmazta meg közleményében Sulyok.

Az ellenzék továbbra sincs elragadtatva az ötlettől.

A Demokratikus Koalíció szerint egy “újabb fideszes pártkatona lett Orbán Viktor államfőjelöltje”. A párt követeli, hogy Orbán Viktor helyett az emberek döntsenek a köztársasági elnök személyéről.

Az MSZP szerint Sulyok Tamás személyében az “autoriter rendszer egy újabb kiszolgálóját jelölte a Fidesz államfőnek”, hiszen Sulyok Tamás az Alkotmánybíróság elnökeként lényegében mindenben kiszolgálta az Orbán-kormányt.

A Momentum azt írta: nem vesz részt a Fidesz “parlamenti cirkuszában, ahol kiválasztják Orbán Viktor következő golyóstollát”.

A Jobbik szintén a közvetlen elnökválasztást szorgalmazza, “nemzeti minimumnak” nevezve, hogy “ne Orbán egy személyben döntsön az államfőről”. A nép által választott köztársasági elnökre lenne szüksége az országnak, (…) aki valóban – a nemzet egységét megtestesítve – minden magyart képviselhet – írták.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnök-frakcióvezetője az X közösségi oldalon úgy reagált az államfőjelölésre: Sulyok

Tamás pártkatona, aki nem alkalmas a megbomlott nemzeti egység helyreállítására. Az ellenzéki politikus Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanárt nevezte meg alkalmas köztársasági elnöknek.

Az LMP közleményében Hack Péter jogtudós, egyetemi tanárt Sulyok Tamásnál alkalmasabbnak tartotta a köztársasági elnöki posztra.

A Párbeszéd – Zöldek a Facebook-oldalán Sulyok Tamás jelölését “szimpla bábjátéknak” minősítette, amellyel az “Orbán-rezsim csak elfedni akarja a bajt”. A párt Kaltenbach Jenő jogtudóst ajánlja köztársasági elnöknek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló