Belföld

Itt van Novák Katalin záró vagyonnyilatkozata

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.27 | 08:18

A volt köztársasági elnök közzétette záró vagyonnyilatkozatát.

Fotó: Facebook / Novák Katalin

A Sándor-palota hivatalos honlapján közzétették Novák Katalin záró vagyonnyilatkozatát. Az ott megjelent információk szerint a volt köztársasági elnök vagyoni helyzete január végétől nem változott.

Novák Katalin több budapesti ingatlan tulajdonosa, többek között egy 240 négyzetméteres lakóház, egy 90 négyzetméteres lakás és egy 50 négyzetméteres szegedi garázs. Emellett a XI. kerületben egy 56 négyzetméteres lakás is az övé, Szegeden pedig egy 67, egy 166 és egy 174 négyzetméteres lakás, valamint egy 47 négyzetméteres balatonlellei üdülő.

Az elmúlt hetekben vagyona nem nőtt tovább, ugyanúgy 31 millió forint megtakarítást tüntetett fel, mint január végén (10 millió forinttal kevesebbet, mint tavaly). Novák Katalinnak nincs adóssága. Ingatlanjaiból havi 200-500 ezer forint közötti összeget kap bérbeadásból, az általa alapított Családpárti Alapítványtól nem kap díjazást.

Novák Katalin február 10-én mondott le a kegyelmi botrány miatt. A törvény szerint az Országgyűlés tizenöt napon belül még kérhette volna, hogy elhatározását fontolja meg, ám a 16. napon, február 26-án a parlament elfogadta döntését.

A döntés már megjelent a Magyar Közlönyben. Abból az derül ki, hogy Novák Katalin hivatalosan február 11-én nyújtotta be lemondását Kövér Lászlónak, aki átveszi feladatait március 5-ig, míg Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök nem lép hivatalba. Az átmeneti időre az Országgyűlés elnökének feladatait Lezsák Sándor alelnök látja el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló