Belföld

Végre egy valós ellenzéki önértékelés – Ujhelyi István: „A magyar társadalom ráunt mindannyiunkra”

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.08 | 19:50

A szocialista EP-képviselő úgy véli, a következő két év legnagyobb kérdése, hogy Magyar Péter megjelenése mennyire tudja megborítani az ellenzéki oldalt.

„Az a rossz hírem van az ellenzéki oldal minden jelenlegi csillagának, hogy nem tudunk mi lenni, akik pusztító tűzként ezt a rendszert elsodorjuk. De, ha féltékenységből, politikai számításból akadályozzuk azt, hogy a tömegek valakit megemeljenek – és nem egy embert, hanem egy jelenséget –, akkor óriási hibát követünk el” – ezt Ujhelyi István EP-képviselő nyilatkozta a TV13nak adott interjújában.

Ujhelyi beszélt Magyar Péterről is, akiben lát esélyt. „Magyar Péterben egy esélyt látok. Nem személyesen benne, de a mostani helyzetben, amely olyan turbulenciát és egyfajta pusztító tüzet hozhat, amire az elmúlt tizennégy évben nem láttam alkalmat.

Ami most zajlik az elmúlt másfél hónapban, az a 2010 év utáni Magyarország legnagyobb esélye arra, hogy elérjünk valami változást.

Például abban, hogy a rendszeren belül is elgondolkodnak: szabad-e ezt a rezsimet még kiszolgálni” – fogalmazott a szocialista EP-képviselő.

Szót ejtett arról is, hogy szerinte Magyar megjelenése hogyan hat a parlamenti ellenzékre. „A következő két év legnagyobb kérdése, hogy

Magyar Péter megjelenése mennyire tudja megborítani az ellenzéki oldalt – mert meg fogja –

és, hogy ebből ki tud-e jönni egy olyan megoldás, amely 2026-ban Orbánék leváltásához fog vezetni. A magyar társadalom ráunt mindannyiunkra” – mondta Ujhelyi.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló