Budapest

Ingyen utazhatnak a zarándokok a fővárosba a pápalátogatás alatt

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.04.22 | 15:18

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, a Ferenc pápa által a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára.

Fotó: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

A MÁV Zrt. azt közölte szombaton az MTI-vel, hogy a jövő szombaton a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre érvényes belépővel rendelkezők, az azt igazoló regisztrációt felmutatva már jövő pénteken 12 órától megkezdhetik díjmentesen az utazásukat Budapestre.

Hozzátették: a díjmentesség a MÁV-Start és a GYSEV menetrendszerinti vonatjáratain a másodosztályú kocsikra érvényes. Az esetleges felárat (InterCity), illetve első osztály igénybevétele esetén az első- és másodosztály közötti különbözetet azonban meg kell fizetni. A díjmentes utazáshoz nem szükséges regisztrációs jegy váltása.
Közölték azt is, hogy a MÁV-HÉV menetrendszerinti járatainak és a Volánbusz agglomerációs járatainak Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain, valamint a Volánbusz, a Weekendbus, a G-Busline Kft., a Trans-Tour’90 Kft. és a Trans-Vonal Kft. menetrendszerinti helyközi járatain is

díjmentes lesz az utazás, így nem kell menetjegyet váltani.

Az emelt szintű szolgáltatást nyújtó Volánbusz-járat igénybevétele esetén azonban a távolsági kiegészítő jegyet meg kell váltani – fűzték hozzá. Mivel jövő vasárnap a Kossuth téri pápai szentmisére várhatóan sokan utaznak Budapestre, mentesítő vonatokat állítanak forgalomba, illetve egyes vonatok hosszabb útvonalon közlekednek.

A közleményben kitértek arra is, hogy a MÁV-Start 1500 kárpátaljai fiatal utazását is biztosítja Budapestre, a Kossuth téri pápai misére.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tesz apostoli látogatást Magyarországon,

a pápalátogatás minden részletéről beszámol a közmédia.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.