Belföld

Minek a védettségi igazolvány? Exkluzív interjút adott a szállodatulajdonos, aki bárkit fogad!

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.28 | 12:18
  • trendindex: 4

A tiltás ellenére több vendéglátóhely és szálláshely is fogadni kívánja a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőket.

Lapunk megkeresésére reagált az egyik tulajdonos. Nevét nem akarja nyilvánosságra hozni, illetve a várható retorziók miatt a szálláshely nevét sem közöljük.

Többen is lemondták a meglévő foglalásukat, mert nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, illetve kétségbeesetten hívtak miket, hogy akkor hogyan tovább! Ez nem lehet probléma nálunk!

– ezzel hirdette magát a tulajdonos.

Mi vezérelte arra, hogy ezt kiírja nyilvánosan, illetve milyen értelemben kíván állást foglalni?

Az jelenleg biztos, hogy mi nem kérünk védettségi igazolványt! Senkitől. Azt gondolom, közel egy év után az emberek csak jól szeretnék magukat érezni, azért utaznak, és azért foglalnak nálunk.

Mi lesz akkor, ha jogilag kötelezővé teszik, hiszen a kormány a négymilliós szám után kívánja beindítani a belföldi turizmust a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Nem tudom, jogilag még nem fogalmazták meg hivatalosan semmi konkrétat nem tudunk. Azon túl, hogy nincs is erre semmiféle jogosultságunk, nem szeretnénk bármiféle megkülönböztetésben tevőlegesen részt venni.

Nemrég hallottunk arról, hogy egy falu egyetlen kocsmáját egy évre zárták be, mert valakinek adtak egy sört, nem fél attól, hogy hasonló szigor lesz várható?

Biztos vagyok abban, hogy sokan fognak csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez, legyen szó éttermekről, esetleg szálláshelyekről, strandokról.

Mik a visszajelzések, sokan akik be vannak oltva, esetleg átestek a fertőzésen lehet, hogy pont ezért nem mennének, mert félnek attól, hogy ők fertőznek meg másokat?

A vendég az első és a legfontosabb, mert az emberek egyformán számítanak, mindegy, hogy be vannak-e oltva vagy nem. Szerintem ebben nincsenek kivételek. Ha nem jönnek, akkor megértjük, de mi így döntöttünk, ebből nem engedünk, mi NEM KÉRÜNK védettségi igazolványt, mi NEM FÉLÜNK!

A rendkívüli jogrend lehetővé teszi ezt, azonban még nem volt kötelező a turizmusban az oltás, be vannak oltva?

Emberek halnak meg vagy lesznek súlyos betegek az oltások beadása után. Milyen rendkívüli jogrend? Nem vagyunk beoltva.

Akkor sem lesznek, ha kötelező lesz? 

Akkor sem!

Van még esetleg valami, amit szeretne elmondani?

Igen. Remélem többen állnak mellénk, akár a nagyobb társaink is, akik nem diszkriminálnak, és védettségi igazolvány nélkül is mindenkit vendégül látnak majd. A kormány célja az, hogy megossza az embereket, és egymás ellen hangolja a lakosságot, első és másodrendű állampolgárokká sorolva őket. Ebből ELÉG, és mi ebből nem kérünk!

Forrás:Propeller


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Balaton partján terjeszkedik az IKEA
  • szerző:nuus
  • 2021. 05. 26.