Túra

Csíped a Szellemírtókat? Akkor irány a balatonedericsi szellemkastély!

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.01 | 12:50

Egyik leghíresebb szellemkastélyunk a Balatonedericsen található Fekete-kastély, mely nem csak nevében, de hírében is fekete. A mára teljesen kihalt épületben sokan szellemeket véltek felfedezni.

Fotó: Youtube

A helyiek állítják, átok ül a kastélyon és szellemek lakják, ez lehet az oka annak, hogy a tulajdonos nem újítja fel az épületet. A magyar szellemvadászok szerint nem csak pókók, békák és denevérek tanyáznak a romok között, hanem bizony szellemek járják a kihalt termeket.

Dávid Gábor paranormális elemző a Vasárnapi Blikknek elmondta:

„Nagyobb elemzést igényel az épület, ez nem csak hit kérdése, a szellemvilág igenis létezik, csak nem akarjuk elfogadni. Egy ilyen helyen, aminek ilyen sötét múltja van, több mint valószínű, hogy bemérhető a paranormális tevékenység. Ez nem csak kalandfilmekben van így, ha kicsit túlzás is az, amit a Szellemirtókban láttunk a mozivásznon, a szellemek, a valamiért itt ragadt lelkek bemérhetőek, megfoghatóak.”

Bár a kastélynak sosem volt Fekete nevű tulajdonosa, a története valóban sötét. Az évtizedek során több haláleset, gyilkosság és öngyilkosság is a kastélyhoz vagy annak lakójához köthető, így nem csoda, hogy tulajdonosai is sűrűn váltották egymást, a környékbeliek pedig tartanak a helytől.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló