Belföld

Itt búcsúznak ma Suhajda Szilárdtól

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.30 | 08:18

Csendes megemlékezést tartanak Suhajda Szilárd tiszteletére.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, három serpából és egy helikopterből álló csapat indult a kimentésére, de nem találták meg Suhajda Szilárdot, aki bő ötven méterrel lehetett a Mount Everest csúcsa alatt. Suhajda az utolsó életjelét szerda este adta, amikor közel 8800 méter magasságban tartózkodott. Mivel az ilyen körülmények között szinte lehetetlen több éjszakát átvészelni, a mentőcsapatok már csak a hegymászó holttestének megtalálására koncentráltak.

Bennem mindig élsz – Így búcsúzik apja Suhajda Szilárdtól

Suhajda Szilárd közösségi oldalán jelent meg a felhívás, mely szerint csendes megemlékezést tartanak Suhajda Szilárd tiszteletére.

Május 30-án (kedden) 19:00 órától 22:00 óráig csendes főhajtást tartunk Szilárd tiszteletére a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászó emlékhelynél. A fenti időtartamon belül bármikor érkezhettek. Ha sokan leszünk, kérjük, adjatok majd lehetőséget az újonnan érkezőknek is.

Mindenkit arra kérnek, hogy ne viseljen fekete ruhát. Mint írják, “ahogy Szilárd lénye is tükrözte az életszeretetet, mi is egyesüljünk az ő álmaival, színes egyéniségével”.

Illetve kérünk mindenkit, hogy a részvétnyilvánítástól tartózkodjon.

Cím: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.
(Az emlékhely a bejárat feletti park felső részén található, a Google térképen Barlangkutatók emlékhelye néven szerepel.)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló