Belföld

Tovább dagad a Dolly körüli botrány – Kápolnán sem lesz koncert

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.02 | 15:18

Mint ismert egy gyöngyösi szaporító karmai közül számos kutyát mentettek ki állatvédők. Az állatkínzás elkövetője az ismert magyar énekesnő, Dolly menedzsere.

Fotó: TV2

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Dolly a Kápolnai Falunapokon lépett volna fel, de a helyi állatvédők azt követelték Berecz Kálmántól, Kápolna polgármesterétől, hogy törölje a bulit.

A Szurkolók az Állatokért alapítvány Kápolnán járt kedden, és átadta kérését Berecz Kálmán polgármesternek, hogy töröljék Dolly szombati koncertjét, amelyet a település falunapjára terveztek – számolt be róla a Heol. Arra is ígéretet tettek, hogy ha kell, az összes koncertjére elmennek.

Berecz Kálmán polgármester közölte, a héten Kápolna önkormányzatának Kapin Richárd által petíciót nyújtottak be Dolly művésznő Kápolna napján tervezett fellépésével kapcsolatosan.

Mindamellett, hogy önkormányzatunk elkötelezett az állatvédelmi törekvések mellett, nem mondtuk le a fellépését, tekintettel arra, hogy a falunap közelsége miatt ez jelentős összegbe került volna, amit a petíciót benyújtó szervezetek bizonyára nem fizettek volna ki. A helyzet orvoslása érdekében felvettük a kapcsolatot a művésznővel, és abban állapodtunk meg, hogy lemondja a fellépését és addig nem vállal újabb szereplést, amíg nem tisztázódik a személye az ügyben. Szeretnénk továbbá kiemelni azt, hogy elítéljük a közösségi médiában jelenleg folytatott boszorkányüldözést, mivel az ügyben a felelősök még nem kerültek meghatározásra. Településünk nem csak az állatok, hanem az emberek védelmét is kiemelten fontosnak tartja, ezért a felelősséget minden esetben az illetékes hatóságoknak kell megállapítani és nem önjelölt civil szervezeteknek.

Gyöngyös önkormányzata ugyanakkor nem mondja le a fellépést, amíg a vizsgálat zajlik, az önkormányzat nem kíván döntést hozni.

Házkutatást tarthattak a visszavonulását három napja bejelentő Dollynál – videó, frissíve


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Beújít a Spotify! Jönnek a videók!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 18.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.