Belföld

Kirúgták a honvédségtől Orbán piszkos munkát elvégző üdvöskéjét

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.10 | 11:58
  • trendindex: 10

A volt vezérkari főnök Ruszin-Szendi Romulusz a „fiatalítási hullám” áldozata lett.

Április végén váltotta le a fideszes miniszter a honvéd vezérkar éléről Ruszin-Szendi Romuluszt. Az Orbán emberének tekintett főkatona június végén már a honvédségtől is távozott – írja a hvg.hu. Sokan hitték, hogy a dandártábornok diplomataként folytatja, és az ankarai magyar nagykövetség vezetését bízzák rá, végül „más döntés született”.

Két hónappal azután, hogy április 26-án

Ruszin-Szendi Romuluszt felmentették a honvéd vezérkar éléről, június 26-án az altábornagyot a honvédségtől is eltávolították, ezzel a hadsereg egykori legfiatalabb parancsnokának csaknem három évtizedes katonai pályája ért véget.

Ruszin-Szendi Romulusz májusban volt 50 éves, vagyis 4 5 elmúlt és az előírt 25 helyett már 28 év szolgálati ideje volt, megfelelt a januári, 8/2023-as veszélyhelyzeti kormányrendelet előírásainak, amelyre hivatkozva az elmúlt fél évben már több száz másik tisztet, főtisztet kirúgtak a honvédségtől.

Megnéztük mit kínál a Xiaomi egyik legolcsóbb mobilja, és azt is, hogy mit tud a nagytestvér. Kattints és nézz bele a tesztünkbe! 

Az egykori vezérkari főnök vélhetően a tömeges kirúgásokat lehetővé tevő „fiatalítás” áldozata lett. A „fiatalítás” Szalay-Bobrovniczky Kristóf,

kaszinókoncesszió révén NER-milliárdossá váló fideszes miniszter

ötlete volt, amihez Ruszin-Szendi vezérkari főnökként az arcát adta. Sokak szerint a honvédségen belül zajló példátlan leépítés nem más, mint egyfajta politikai tisztogatás, amelyben egyébként Ruszin-Szendi több „saját embere” is elvérzett – végül most ő maga is. Ruszin-Szendi Romulusz egyébként szinte pontosan egy évvel ezelőtt Kijevbe is ellátogatott, ami

az orosz mélyállam által rángatott, Magyarországot jelenleg irányító fideszesek

szemében komoly bűn lehetett. A látogatásról az ukrán hadsereg vezérkarának oldalán tettek közzé egy képes beszámolót. A poszt szövege szerint kisebb küldöttség érkezett Ukrajnába Ruszin-Szendi Romulusz vezetésével. A magyar parancsnok akkor találkozott Valerij Zsaluzsniyijjal, az ukrán hadsereg főparancsnokával is.

Kitálalt a kirúgott őrnagy: A honvédelmi miniszter a Call of Duty-ból szerezte a harci tudását 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló