Belföld

Ez fájni fog: újabb gázáremelést jelentett be az Orbán-kormány

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.09 | 17:30
  • trendindex: 6

Fű alatt emelkedett az átlagfogyasztás feletti részre a lakossági gáztarifa!

A korábbi kormányzati tájékoztatással ellentétben nem egységesen 747 forint/köbméter lesz augusztus és december között az átlagfogyasztás feletti részre a lakossági gáztarifa – írja egy kormányzati közleményre hivatkozva a Portfolio.hu.

A Technológiai és Ipari Minisztréium tájékoztatójából kiderül:

a földgázért az átlagfogyasztásig elosztási területtől függően 99,95 – 104,65 forint/köbmétert kell fizetni, az átlagfogyasztás fölötti fogyasztás esetén azonban augusztusban és szeptemberben 732,4 forintot, míg október és december között 752,5 forintot köbméterenként.

Érdekel a túrázás? A természet? Akkor nézz bele legújabb videónkba, mielőtt tovább olvasnál. Ez az ország legszebb helyére kalauzol el! 

A nagycsaládosok esetében azonban az átlagfogyasztási határ magasabb. Az általános 1729 köbméteres átlagfogyasztás három gyermeknél további 600 köbméterrel és minden további gyermek után még 300 köbméterrel nő. Mindössze a lakosság 15 százalékát nem érinti a rezsicsökkentés korlátozása egy felmérés szerint, ám az 1000 fő megkérdezésével készült felmérés szerint a lakosság jelentős részét érinteni fogja a rezsiárak változása.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.