Belföld

Otthon nyomtatták a pénzt, elkapták őket.

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.21 | 16:18

A kőbányai nyomozók befejezték annak a fiatal párnak az ügyét, akik a gyanú szerint hamis bankjegyeket nyomtattak egy sima nyomtatóval lakásukon.

A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a 28 éves P. Ádám és 25 éves barátnője, B. Anett ellen.

-írja a rendőrség a weboldalukon.


A nyomozás adatai szerint P. Ádám és párja Budapesten, egy XI. kerületi lakásban készítettek hamis 50, 100, és 200 eurós, valamint tízezer forintos bankjegyeket, melyeket forgalomba is hoztak. A házilag nyomtatott pénzzel 2019. december 15-e és december 17-e között Budapesten és Vecsésen is több alkalommal fizettek. A két fiatal a legyártott pénzt nem sokáig „élvezhette”, mivel egy budapesti benzinkúton a P. Ádám által átadott hamis eurókat gyanúsnak találták és feljelentést tettek a X. kerületi Rendőrkapitányságon. Ezek szerint nem ők voltak az évszázad bűnözői, ahogy a képeken is látszik sima papírra nyomtattak, egy mezei nyomtatóval. A pénzhamisító iparágban nem ritkák a többszáz milliós beruházások, gépek, és papírok. Ők ezt ennél olcsóbban akarták megúszni. Nem lett szerencséjük.


A kőbányai rendőrök a nyomozati cselekmények eredményeként 2019. december 17-én lakásukon elfogták a fiatal férfit és barátnőjét, ahol kutatást is tartottak. A kutatás során a nyomozók több száz hamis bankjegyet – hatezer eurót és 60 ezer forintot -, hamisításhoz szükséges nyomtatókat, patronokat, laptopot, papírvágó készüléket, derékszög mérésére használt fém eszközt, mobiltelefonokat, más nevére kiállított okmányokat, valamint rendszámtáblát is találtak és foglaltak le. A lefoglalt bankjegyekről a szakértő megállapította, hogy azok hamisak. Bár ha a képre nézünk, akkor ezt nem túl nehezen bárki megállapíthatta volna.


Az eljárás során a nyomozók P. Ádámot és B. Anettet pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság a feltételezett elkövetők letartóztatását elrendelte. Nem volt hosszú életű ez a családi bűnszervezet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.