Budapest

Teljesen véletlenül fedeztek fel egy új barlangot Budán

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.27 | 08:18

Járdajavítás közben bukkant elő egy eddig ismeretlen barlang Budapesten.

A budai második kerületben, egy megsüllyedt járda javítása során akadtak rá az

eddig ismeretlen, föld alatti formációra, közönséges nevén barlangra.

Őrsi Gergely, második kerületi polgármester tette ki a Facebookjára a sztorit. Eszerint az ott lakók jelentették be, hogy az Alsó Törökvész út melletti járda egy részen megsüllyedt, így elkezdték kijavítani. A munka közben viszont egy hasadék került napvilágra, ami akár egy feltételezett barlang legmagasabb pontja is lehet.

„– Új barlang Budán!?

– Járdajavításnak indult, barlangfeltárás lett belőle. Lakossági bejelentést kaptunk arról, hogy az Alsó Törökvész út egy szakaszán megsüllyedt a garázsbeállók előtti „kockaköves” felület. A süllyedés nem sokkal később elérte az út melletti járdaszakaszt is. Kollégáink elkezdték az ilyenkor szokásos bontást, ám nagyon hamar kiderült, hogy itt bizony nem egyszerű süllyedésről van szó, hiszen hasadékokat és ezzel együtt valószínűleg barlangot találtak. Egyelőre

önkéntesek segítségével zajlik a feltárás,

melynek eredménye fogja eldönteni, hogy a ma talált sziklaüreg bekerülhet-e az Országos Barlangnyilvántartásba, ezzel is gazdagítva az amúgy sem kevés kerületi barlangot, barlangrendszert. Amint bővebb információnk lesz, természetesen közzé tesszük. A feltárások és a munkálatok végéig türelmüket kérjük!”  – írta ki Őrsi Gergely a Facebook-oldalára. Nem sokkal később frissítette is a bejegyzését, ami szerint már bizonyos, hogy egy új barlangra találtak rá, a véletlennek köszönhetően.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló