Időjárás

Nagyon durva zuhé ömlik ma a nyakunkba

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.14 | 08:18

A pénteki országos esőt csapadékos hétvége fogja követni.

Erősen felhős, borult az időjárás pénteken országszerte. Egy délnyugatról északkelet felé tartó csapadékzóna mentén tartós esőzés várható, délutánra már főképp az ország északkeleti felén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Dél felől vékonyodik, csökken a felhőzet,

mögötte záporok, zivatarok érkezhetnek. Komolyabb csapadék főként az Észak-Dunántúlon várható. A változó irányú szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 8 és 13, míg másutt 14 és 21 fok között alakul.

Szombaton közepesen – erősen felhős időre van kilátás.

A Nyugat-Dunántúlon valószínű vastagabb, összefüggőbb felhőzet, máshol több-kevesebb napsütés is lehet. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, helyenként zivatar. Néhol időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6, a maximum 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő

valószínű, szórványosan előfordulhat záporeső, helyenként zivatar. Sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet az északi, északkeleti szél. A minimum általában 0 és plusz 7, a csúcsérték 13 és 20 fok között alakul.

Visszatér a hideg és az eső


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló