Időjárás

Köddel indul a kedd, de később kivirulhat

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.29 | 16:18

Viszont a hőmérséklet napközben nem emelkedik 8 fok fölé, éjjel pedig már benéz a fagypont alá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a nap első felében javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik, ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon egyre vastagabb magasszintű felhőzete húzódik fölénk. Az északkeleti megyékben pár órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás alakulhat ki a rétegfelhőzettel borított tájakon. A Dunántúlon helyenként megélénkül a keleties irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat keddre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a tartós és sűrű köd miatt Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyékre.

Kedd estétől az északkeleti megyék kivételével – ahol fátyolfelhős lesz az ég – dél felől egyre inkább megvastagszik a felhőzet. A szitáláson kívül esetleg hajnalban a déli határnál fordulhat elő szemerkélő eső. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, de a vékonyabb felhőzettel borított északkeleti fagyzugos helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán nagyrészt borult, felhős, párás idő várható, több-kevesebb szűrt napsütés inkább csak a keleti, északkeleti megyékben lehet. Néhol szitálás, főleg a nyugati, délnyugati országrészben gyenge eső, a hegycsúcsokon esetleg havaseső, hószállingózás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkülhet. A hőmérséklet csúcsértéke 3 és 8 fok között alakul.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló