Külföld

Szelfizés közben beejtette a mobilját egy víztározóba, lecsapoltatta

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.05.31 | 16:48

Az indiai hatóságok 53 ezer rúpia (223 ezer forint) megfizetésére köteleztek egy élelmiszerellenőrt, aki hatósági engedély nélkül több millió liter vizet szivattyúztatott ki egy víztározóból a közép-indiai Cshattíszgarh államban, hogy megtalálja elveszett mobiltelefonját - írta szerdán a BBC hírportálja.

A Radzses Visvasz nevű férfi azt állította, hogy a szelfizés közben vízbe ejtett mintegy 100 ezer rúpiát (420 ezer forintot) érő Samsung telefonja bizalmas kormányzati adatokat tartalmazott, ezért vissza kellett szereznie.

Fotó: KhabarBebak/YouTube

Visvasz a médiának azt mondta, hogy miután a telefon megkeresésével megbízott helyi búvárok nem találták meg az eszközt, szóbeli engedélyt kapott egy tisztviselőtől arra, hogy “némi vizet engedjen le egy közeli csatornába”.

Hozzátette, a tisztviselő szerint “valójában a gazdáknak kedvezett, akiknek így több víz jutott”.

A férfi szivattyút bérelt, amelynek több napig tartó működtetésével az állami vízügyi minisztérium szerint mintegy 4,1 millió liter vizet pazarolt el “személyes érdekből”.

A telefon, mire megtalálták, annyira átázott, hogy használhatatlanná vált.

Az eset felháborodást váltott ki Indiában, amelynek számos régiójában – különösen a nyári hónapokban – súlyos vízhiánnyal küzdenek az emberek. Az öntözési minisztérium szerint a férfi visszaélt hivatali tisztségével, ezért megtéríttette vele az elpazarolt víz árát és 10 ezer rúpia bírsággal is sújtotta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló